Δευτέρα, Μαΐου 16, 2022

Η συμμετοχή περίπου 150.000 πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές δεν αφήνει αμφιβολία: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει για να μείνει στο πολιτικό σύστημα.

 

Δέκα χρόνια μετά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να μείνει

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Η συμμετοχή περίπου 150.000 πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές δεν αφήνει αμφιβολία: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει για να μείνει στο πολιτικό σύστημα.

Η εκλογή από τη βάση του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι οι μεγάλες αλλαγές που έχουν συμβεί στο πολιτικό σύστημα, αποκτούν μόνιμο χαρακτήρα. Δέκα χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας εφόρμησαν στο κέντρο του πολιτικού σκηνικού με 16,78%, η συμμετοχή περίπου 150.000 πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές δεν αφήνει αμφιβολία: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει για να μείνει στο πολιτικό σύστημα.

Η ψήφος σε αυτήν την ιδιότυπη εκλογή όπου υπήρχε ένας και μόνο υποψήφιος, δεν ήταν παρά έκφραση στήριξης στο κόμμα. Κατά συνέπεια, η συμμετοχή τόσο μεγάλου αριθμού πολιτών σε μια διαδικασία που έχει μόνο συμβολικό και όχι πρακτικό επίδικο, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πια αποκτήσει σταθερά κοινωνικά ερείσματα. Αν, δε, συνδυάσουμε τη σημερινή συμμετοχή με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν μια αταλάντευτη εκλογική βάση της τάξης του 25% (η οποία αποτελεί την αφετηρία της όποιας εκλογικής επίδοσης), μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια «ταυτότητα ΣΥΡΙΖΑ» που όχι μόνο δεν τίθεται εν αμφιβόλω, αλλά είναι η δεσπόζουσα στον χώρος της Κεντροαριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...