Δευτέρα, Μαΐου 23, 2022

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS : Οι συνήγοροι του Παπαγγελόπουλου κατηγορούν ευθέως την εισαγγελέα Αλεβιζοπούλου πως αρνείται σκοπίμως να εξετάσει αιτήματα για εξέταση αποδεικτικών μέσων, μαρτύρων και εγγράφων

Πυρά των συνηγόρων του Δημ. Παπαγγελόπουλου κατά της ανακρίτριας του Αρείου Πάγου

Υποστηρίζουν πως αρνείται σκοπίμως να εξετάσει αιτήματα για εξέταση αποδεικτικών μέσων, μαρτύρων και εγγράφων και αρνείται να ενσωματώσει τις δικογραφίες κατά των πολιτικών προσώπων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πυρά των συνηγόρων του Δημ. Παπαγγελόπουλου κατά της ανακρίτριας του Αρείου Πάγου eurokinissi

Σε μία ιδιαίτερη αιχμηρή ανακοίνωση κατά της αρμόδιας ανακρίτριας προχώρησαν οι συνήγοροι του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται να είναι το κεντρικό πρόσωπο στην φερόμενη ως “σκευωρία” Novartis.


Με αυτήν οι συνήγοροι του, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης, παραπέμπουν σε σειρά αιτημάτων που έχουν κατατεθεί προς την ανακρίτρια της υπόθεσης, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, προκειμένου να γίνει εξέταση αποδεικτικών μέσων, μαρτύρων και εγγράφων.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, η αρμόδια ανακρίτρια κατά παράβαση του δικονομικού κανόνα «μέχρι σήμερα, δια της απραξίας και δια της σιωπής, αρνείται σκοπίμως την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων».

Ισχυρίζονται επίσης ότι «αποφεύγει χωρίς αιτιολογία να εξετάσει σημαντικότατους μάρτυρες. Αποφεύγει χωρίς αιτιολογία να ενταχθούν στην παρούσα δικογραφία, το ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης όπου προκύπτουν ξεκάθαρα οι παραδοχές του Κωνσταντίνου Φρουζή ότι η Novartis δωροδοκούσε Έλληνες υπουργούς».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι «αποφεύγει χωρίς αιτιολογία να ενσωματώσει στην παρούσα δικογραφία τα σώματα των δικογραφιών που σχηματίστηκαν σε βάρος των πολιτικών προσώπων».

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

EUROKINISSI

Συνήγοροι Παπαγγελόπουλου: Ακυρότητα της ανακριτικής διαδικασίας

Όπως αναφέρουν οι συνήγοροι του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ «τα εν λόγω αποδεικτικά αιτήματα, τα οποία έχουν υποβληθεί δυνάμει του άρθρου 102 ΚΠΔ δεν στοχεύουν μόνο στην υπεράσπιση του Κου Παπαγγελόπουλου, πράγμα που θα ήταν αρκετό από μόνο του για την Κα Ανακρίτρια ώστε να τα έχει εξετάσει ήδη, αλλά πρωτίστως τα εν λόγω αποδεικτικά αιτήματα στοχεύουν στην αποκάλυψη της ουσιαστικής αλήθειας, η αναζήτηση της οποίας αποτελεί καθήκον της κ Ανακρίτριας».

Θέτοντας το ερώτημα, «γιατί η Κα Ανακρίτρια αρνείται να ενσωματώσει στη δικογραφία το σώμα του εγκλήματος;», οι συνήγοροι υποστηρίζουν πως «τυχόν απόρριψη των αιτημάτων μας, προκαλεί απόλυτη ακυρότητα της ανακριτικής διαδικασίας, κατάσταση που θα προκαλέσει μεγαλύτερη καθυστέρηση από όσο τυχόν θα προκαλούσε η ικανοποίηση όλων των αποδεικτικών αιτημάτων του εντολέα μας».


Συνήγοροι Παπαγγελόπουλου: Οι δικογραφίες πολιτικών προσώπων

«Εννέα άνθρωποι αθώοι κατηγορούνται ότι έστησαν δικογραφίες σε βάρος πολιτικών προσώπων. Το ειδικό αντικείμενο του εγκλήματος είναι αυτές οι δικογραφίες. Αναρωτιόμαστε λοιπόν οι συνήγοροι για ποιο λόγο δεν έχουν ήδη ενσωματωθεί στην παρούσα δικογραφία αυτές οι δήθεν κατασκευασμένες δικογραφίες. Γιατί χρειάστηκε να υποβάλουμε αυτό το τόσο απλό και αυτονόητο ερώτημα και γιατί μέχρι σήμερα αυτό το αίτημα και αναπάντητο παραμένει και αναιτιολόγητο» σημειώνουν οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Ροδουσάκης.

«Η εκκωφαντική σιωπή της Ανακριτικής Αρχής και η διστακτικότητα εξέτασης των υποβληθέντων αιτημάτων οδηγεί στον κίνδυνο να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η Κα Αλεβιζοπούλου, δεν ενδιαφέρεται για την αποκάλυψη της ουσιαστικής αλήθειας» προσθέτουν.

Και καταλήγουν: «Είναι απολύτως βέβαιο ότι κάποιοι επιθυμούν, τα στοιχεία, που υπάρχουν στις δικογραφίες για πολιτικά πρόσωπα, να παραμείνουν αδιευκρίνιστα. Δεν θα το επιτρέψουμε πρωτίστως παραμένοντας πιστοί στο υπερασπιστικό μας καθήκον, προβαίνοντας συγχρόνως, δια της αποκάλυψης και νέων στοιχείων στην πλήρη διευκρίνιση των επιτηδευμένα αδιευκρίνιστων στοιχείων». 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: