Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022

Mε το "όλον" των υβριστών, χυδαίων, αλαζόνων και αμετροεπών του εχθροπαθούς ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται συνεργασία

Με το «όλον» δεν γίνεται

Του Τάκη Ψαρίδη 
anoixtoparathyro.gr

Υβριστές, αλαζόνες, αμετροεπείς.. «Ποντίκια» και «απόπατος» αυτοί που έφυγαν και τους μάζεψε το «βυτιοφόρο» του Σύριζα, είπε το βαθύ Πασόκ. Τους αξίζει να συνεργαστούν με τον Βελόπουλο όχι με εμάς, είπε για τον Σύριζα ο νέος αρχηγός.

Δυστυχώς για τον τόπο, αυτή είναι η ποιότητα του πολιτικού λόγου τους ακόμα και από τον ίδιο τον αρχηγό τους, αυτό είναι το επίπεδο των πολιτικών τους αναλύσεων και αυτή είναι η πολιτική των «συνεργασιών» τους. Χυδαιότητες του τύπου «τους αξίζει ο Βελόπουλος» και γελοιότητες του τύπου «ο Σύριζα δεν είναι προοδευτικό κόμμα».  

Ένας λόγος καθαρά μη πολιτικός, γεμάτος μίσος και εμπάθεια. Και αναρωτιέται κάθε σοβαρός και προοδευτικός πολίτης. Σε αυτόν τον λόγο επενδύουν και φαντασιώνονται ακόμα και ότι θα αναδειχθούν σε δεύτερο κόμμα στις εκλογές; Με αυτόν τον λόγο ελπίζουν να προσεγγίσουν την κοινωνία; Έτσι θα δείξουν ότι άλλαξαν;  

Είναι γεγονός ότι το αντι-σύριζα μέτωπο στηρίχτηκε όχι τόσο από την Δεξιά, καθώς το καραμανλικό τμήμα της διατήρησε την ψυχραιμία του, όσο από τους ακροκεντρώους του κιναλ, του ποταμιού και των διάφορων μεταλλαγμένων πρώην κεντροαριστερών.

Τα ίδια κέντρα επιχειρούν την αναζωπύρωση του αντισύριζα μετώπου εν όψει των εκλογών και δυστυχώς ένα συνέδριο με το «όλον πασοκ» των κυρίων Βενιζέλου και Σημίτη, που είναι και πάλι εδώ «δυνωμένο ενατό» όπως έλεγε η αείμνηστη Μαλβίνα, δεν προοιωνίζεται τίποτα το καινούργιο και το καλό ούτε για το κόμμα, ούτε για τον τόπο.

Μόνο ένα τμήμα του Πασόκ διατηρεί την πολιτική του αξιοπρέπεια και τουλάχιστον δεν καθυβρίζει αυτούς που κάποτε χειροκροτούσαν στα ανώτατα αξιώματα ως γραμματείς του κόμματος τους και πολύ περισσότερο δεν καθυβρίζει το 1,5 εκατομμύριο των ψηφοφόρων που δικαίως προσέτρεξαν στον συριζα.

Τελικά τόσο μίσος και τέτοια ποιότητα πολιτικού λόγου δεν προετοιμάζει κάποια σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση, αλλά απλώς διαμορφώνει κλίμα για την άρνηση της συνεργασίας με τον συριζα. Άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος του Κινάλ προτιμούσε και προτιμά τον κο Μητσοτάκη ακόμα και όταν αρχηγός τους ήταν η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και δεν ντρέπονταν γι’ αυτό. (Δημοσκόπηση «Metron Analysis» για το Mega 31/01/21).

Είμαι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές μιας προοδευτικής διακυβέρνησης Σύριζα-Πασόκ γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Όμως με το «όλον Πασόκ» των κηδεμόνων Βενιζέλου Σημίτη, τέτοια διακυβέρνηση δεν γίνεται και η αριστερά, πρέπει μεν να προσπαθήσει, αλλά και να πάρει τα μέτρα της. Διότι και να γίνει κάποια στιγμή, τα προβλήματα θα είναι ανυπέρβλητα και η πτώση αναπόφευκτη.

Ας το πούμε λοιπόν καθαρά. Δεν μας ενδιαφέρει με ποιόν θα συνεργαστούν ο ποινικός υπόδικος Λοβέρδος, η κα Γιαννακοπούλου και η κα Καϊλή. Ξέρουμε πολύ καλά τι επιθυμούν. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μια απάντηση σοβαρή και πολιτική από εκείνο το Πασόκ που διατηρεί ακόμα μια πολιτική αξιοπρέπεια και ιστορική συνείδηση. Πώς θα επιβάλουν το πρόγραμμα τους; Πιστεύουν στα σοβαρά ότι μπορεί να γίνει σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση με την νεοφιλελεύθερη Δεξιά και ακροδεξιά του κου Μητσοτάκη; 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βιβλιοβούλιο: Καλεσμένος ο Συγγραφέας Μενέλαος Χαραλαμπίδης (09/03/2024)

Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  ...