Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022

Μεθόδευση της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου να κλείσει άρον άρον την ανάκριση για τη δήθεν "σκευωρία" της Novartis

“Ζεματίστηκαν” με τον Βαξεβάνη και πάνε άρον άρον να κλείσουν τη Novartis! (και πού να δουν τι έχει να γίνει με το Νίκο Παππά και τους καναλάρχες…)

Η διαρροή πληροφοριών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ότι η ανακρίτρια μεθοδεύει την κήρυξη του πέρατος της ανάκρισης ενδεχομένως και ως το προσεχές Σαββατοκύριακο χωρίς να προβεί σε σημαντικές ανακριτικές πράξεις για τη διακρίβωση της αλήθειας κινητοποίησε τον εκδότη καινδημοσιογράφος του Documento Κώστα Βαξεβάνη.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το documentonews.gr, tην παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα αλλά και της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου, Ελένη Μετσοβίτου – Φλουρή προκειμένου να βάλουν φραγμό στην μεθόδευση της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου να κλείσει άρον άρον την ανάκριση για τη  δήθεν "σκευωρία" της Novartis παραλείποντας κομβικές ανακριτικές πράξεις ζήτησε σήμερα, Τετάρτη ο Κώστας Βαξεβάνης.

Mε τη διαδικασία της κατάθεσης εγγράφων ο Κ. Βαξεβάνης προσήλθε σήμερα συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και κατέθεσε το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας του με το Νίκο Μανιαδάκη της 1ης Μαΐου του 2018. Πρόκειται για τη συνομιλία από την οποία προκύπτουν ξεκάθαρα οι εκβιασμοί του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου ο τότε προστατευόμενος μάρτυρας να αλλάξει στάση και να πάρει πίσω όπως και έγινε όλα όσα είχε αποκαλύψει μέχρι τότε για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis.

Ο Κ. Βαξεβάνης προέβη σε αυτή την κίνηση, μετά τη διαρροή πληροφοριών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ότι η ανακρίτρια μεθοδεύει την κήρυξη του πέρατος της ανάκρισης ενδεχομένως και ως το προσεχές Σαββατοκύριακο χωρίς να προβεί σε σημαντικές ανακριτικές πράξεις για τη διακρίβωση της αλήθειας. Μάλιστα ο δημοσιογράφος κατέθεσε εκτός από το ηχητικό ντοκουμέντο με το Νίκο Μανιαδάκη την έκθεση απομαγνητοφώνησης της εν λόγω συνομιλίας, καθώς και την έκθεση εργαστηριακής ανάλυσης του πραγματογνώμονα Γ. Καραθανάση από την οποία προκύπτει η γνησιότητα της αμοντάριστης συνομιλίας. Το περιεχόμενο της επίμαχης συνομιλίας είχε ήδη κατατεθεί σε προγενέστερο στάδιο από τον Κ. Βαξεβάνη στην ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου, ο οποίος τότε είχε ζητήσει εγγράφως την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με το Νίκο Μανιαδάκη.

Το εύλογο αυτό αίτημα δεν έγινε ποτέ δεκτό από την κυρία Αλεβιζοπούλου η οποία κάλεσε μόνο σε συμπληρωματική κατάθεση το Νίκο Μανιαδάκη. Όπως μάλιστα αποδείχτηκε όταν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της νέας κατάθεσης Μανιαδάκη, η εξέταση του από την ανακρίτρια υπήρξε απολύτως πλημμελής, αφού δεν του έθεσε κανένα ερώτημα για τα φλέγοντα ζητήματα που αναδεικνύονταν περίτρανα από το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Κ. Βαξεβάνη.

Μετά και από αυτή την κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη στην οποία προφανώς η κα Αλεβιζοπούλου προέβη αναγκαστικά, ο Κ. Βαξεβάνης υπέβαλλε εκ νέου αίτημα για κατ’ αντιπαράστασή εξέτασή του με τον παλιό πληροφοριοδότη του και σήμερα κατήγορο Νίκο Μανιαδάκη, χωρίς για μία ακόμη φορά να λάβει απάντηση από την ανακρίτρια. Ενόψει λοιπόν της εσπευσμένης κήρυξης του πέρατος της ανάκρισης που όλως περιέργως φαίνεται ότι μεθοδεύει η κυρία Αλεβιζοπούλου, καθώς όπως λένε οι πληροφορίες έχει ήδη συντάξει τυπικές κλήσεις, ο Κ. Βαξεβάνης αναγκάστηκε να προσέλθει σήμερα, Τετάρτη για να καταθέσει το σημαντικό αυτό αποδεικτικό υλικό ενημερώνοντας στη συνέχεια για τις εξελίξεις τόσο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα όσο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου – Φλουρή για το γεγονός ότι η κυρία Αλεβιζοπούλου δεν έχει απαντήσει σε κανένα εύλογο έγγραφο αίτημα του από το ξεκίνημα της ανάκρισης μέχρι και σήμερα, ενώ είναι διάχυτες οι πληροφορίες ότι ετοιμάζεται να κλείσει άρον άρον την ανάκριση με τυπικές κλήσεις.  Κάτι που σημαίνει ότι ο δημοσιογράφος δεν θα μπορεί πλέον να προσφύγει ούτε στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο σε βάρος της ανακρίτριας, για τη μεθόδευσή της να μην προβεί σε καμία νέα ανακριτική πράξη με βάση τα αιτήματά του, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Ο Κ. Βαξεβάνης και οι συνήγοροί του ζήτησαν τόσο από τον κύριο Πλιώτα όσο και από την κυρία Μετσοβίτου να παρέμβουν έστω και την ύστατη στιγμή και να δώσουν εντολή να ικανοποιηθεί το αίτημα του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με το Νίκο Μανιαδάκη, αφού έχει πλέον αποδειχτεί ότι η κα Αλεβιζοπούλου απέφυγε με ιδιαίτερη επιμέλεια και για ανεξήγητους λόγους να θέσει το Νίκο Μανιαδάκη προ των τεράστιων ευθυνών του την ώρα που απροκάλυπτα ψευδομαρτυρούσε ενώπιον της.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...