Τρίτη, Μαΐου 24, 2022

Ο σαπρός Απόστολος της κοπρολογίας και το βυτιοφόρο του

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Απόστολος Κακλαμάνης : Βλαξ; Άνους λόγω ηλικίας ; Ή απλώς επηρμένος και εμπαθής παλαιοκομματικός πολιτικός  , που δεν μπορεί να χωνέψει ότι οι μέρες της αστακομακαρονάδας και της σαμπάνιας  με δανεικά έχουν παρέλθει οριστικά για το χρεοκοπημένο κόμμα του;

Το βυτιοφόρο του Κακλαμάνη

Το βυτιοφόρο του Κακλαμάνη

Δε θα σταθώ -όπως έκαναν άλλοι- στην εικόνα του πρώην προέδρου της Βουλής, γιατί το γήρας είναι κάτι που μας περιμένει όλους, αν έχουμε την τύχη να φτάσουμε στα χρόνια του.

Θα σταθώ όμως στα λόγια του Απόστολου Κακλαμάνη. Πέρασε, λέει, ένα βυτιοφόρο, μάζεψε τα σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ, τα έριξε στη «χωματερή» του ΣΥΡΙΖΑ και… καθάρισε το κόμμα.

Κι όλα αυτά τα λέει την ώρα που το πιο επιτήδειο κλεφτο- σημιταριό έχει εγκατασταθεί στο Μαξίμου και προσφέρει το δικό του know how στο παραδοσιακό μητσοτακικό εγχειρίδιο του «πώς να ληστέψετε μια χώρα» ή, αν προτιμάτε, «πώς να αποκτήσετε αμύθητη περιουσία με τον μισθό του βουλευτή».

Ο Κακλαμάνης αποκαλεί «σκουπίδια» το 30% των πολιτών που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι είδε εκεί να μεταφέρονται τα στοιχήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και μιας καλύτερης ζωής.

Αλλά στο ΠΑΣΟΚ που έγινε ΚΙΝΑΛ λόγω ΑΦΜ και ξανάγινε ΠΑΣΟΚ χωρίς τα χρέη του, σε αυτό το απτό πολιτικό παράδειγμα της οργουελικής φάρμας των ζώων, σε αυτό το κίνημα που κατέληξε εταιρεία διεφθαρμένων, έφυγαν τα κατά Κακλαμάνη «λύματα» και έμειναν οι «καθαροί»: Ο αρχιερέας της διαπλοκής Σημίτης, ο ορισμός της διαφθοράς Βενιζέλος, ο ακροδεξιός Λοβέρδος, ο καταστροφέας ΓΑΠ και το πολιτικό τους τέκνο, ο Ανδρουλάκης.

Προσωπικά, έχω αποβάλει από τη ζωή μου όλο αυτό το ζοφερό πολιτικό χθες. Όπως και οι Έλληνες. Το μόνο ερώτημα που με αφορά είναι το εξής: Με αυτή την πολιτική μαφία θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ «προοδευτική κυβέρνηση»;

Ο Τσίπρας, όσο ωριμάζει και ενηλικιώνεται πολιτικά, φαντασιώνεται έναν ηγιή πολιτικό κόσμο συνεννόησης και συνεργασίας. «Πώς το κάνουν οι Γερμανοί, οι Δανοί, οι Ισπανοί, έτσι θα το κάνουμε κι εμείς».

Αυτό που δε θέλει να παραδεχτεί (ακόμα) είναι ότι εδώ στην Ελλάδα το πολιτικό τοπίο δε θυμίζει σε τίποτα Ευρώπη. Οι πιθανοί «προοδευτικοί» εταίροι είναι: Ένα πολιτικό απολίθωμα που τον μισεί περισσότερο από τη ΝΔ, ένας ημιπαράφρων εγωμανής και – last but not least- ένα αδίστακτο κουφάρι λαμόγιων που έφαγε τα πάντα και το μόνο που ελπίζει είναι να ξαναφάει.

Ελπίζω πως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είδαν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Την παρέλαση βρυκολάκων. Την εαρινή σύναξη των λαμόγιων, που έχουν το θράσος να μιλούν και για… βυτιοφόρα. Ελπίζω πως είδαν και κατάλαβαν ότι η μόνη λύση για πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση είναι: Δεύτερες εκλογές και αυτοδυναμία. Κοινώς, κάνω έκκληση: Μη μας φορτώσετε τους σκελετούς της Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...