Σάββατο, Μαΐου 21, 2022

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: πανέμορφη αλλά με τρομερά προβλήματα υποδομών ( στο οδικό δίκτυο, το σύστημα υγείας, την ύδρευση και την αποχέτευση, την πυρόσβεση, τα αντιπλημμυρικά έργα, τη δασοπροστασία, την αστυνόμευση)

Πάνος Παπαϊωάννου – Σαν τη Χαλκιδική Δεν Έχει - Official Music
 Μουσική: Κώστας Καλδάρας. Στίχοι: Κώστας Καλδάρας.

«Σαν τα προβλήματα υποδομών της Χαλκιδικής δεν έχει»

Φίλιππος Δεργιαδές


Μπορεί να είναι πρωταθλήτρια στις γαλάζιες σημαίες, αλλά διεκδικεί και πρωτιά ελλείψεων σε βασικές υποδομές

Μπορεί και φέτος ο νομός Χαλκιδικής να έχει αναδειχτεί πρωταθλητής σε γαλάζιες σημαίες, αφήνοντας πίσω την Αττική, τη Κρήτη και τη Ρόδο, και μπορεί πράγματι Έλληνες και ξένοι τουρίστες να αναφωνούν ότι «σαν την Χαλκιδική δεν έχει», όμως η άλλη όψη του νομίσματος, αυτή των υποδομών και των δικτύων, δεν είναι καθόλου ευχάριστη για μία περιοχή, που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Ο νομός Χαλκιδικής με έκταση 2.886 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό που αγγίζει σήμερα τις 120.000 κατοίκους, κάθε καλοκαίρι μετατρέπεται σε ένα τεράστιο τουριστικό θέρετρο, που καλείται να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες χιλιάδων τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και όλων των επισκεπτών που την προτιμούν για τις φυσικές της ομορφιές.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο νομός και φέτος αναδείχθηκε πρώτος στην Ελλάδα σε αριθμό συνολικών βραβεύσεων, με 96 γαλάζιες σημαίες, γεγονός που βοήθησε καθοριστικά την Ελλάδα να αναδειχτεί για ακόμα μία φορά στην 2η θέση παγκοσμίως, στις γαλάζιες σημαίες.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που κάθε καλοκαίρι η Χαλκιδική βουλιάζει: εκτιμάτε ότι σε κανονικές συνθήκες κάθε χρόνο τους θερινούς μήνες, η περιοχή φιλοξενεί κοντά στο ένα εκατομμύριο «κατοίκους» και συνολικά περίπου 4 εκατομμύρια επισκέπτες.

paul-gilmore-x8rzvoozkxq-unsplash.jpg


Το παράλογο και αντιφατικό όμως είναι ότι ακόμα και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια τουριστικής εκμετάλλευσης, οι υποδομές και τα δίκτυα του νομού παραμένουν στο σχεδιασμό που προβλέπει την εξυπηρέτηση του μόνιμου πληθυσμού.

Σε όλα τα επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια, το οδικό δίκτυο, το σύστημα υγείας, η ύδρευση και η αποχέτευση, η πυρόσβεση και τα αντιπλημμυρικά έργα, παραμένουν σχεδόν στην ίδια κατάσταση παρά τις όποιες παρεμβάσεις που κρίνονται μερικές και αποσπασματικές.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ=>«Σαν τα προβλήματα υποδομών της Χαλκιδικής δεν έχει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...