Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022

«Ουκρανία και ΕΕ δεν έχουν άλλες αντοχές στον πόλεμο. Η στρατιωτική κατάρρευση της Ουκρανίας είναι δεδομένη!»

Ο καθηγητής Π. Σιούσουραςυποστηρίζει:

«Ουκρανία και ΕΕ δεν έχουν άλλες αντοχές στον πόλεμο!Η στρατιωτική κατάρρευση της Ουκρανίας είναι δεδομένη, όπως και η μεγάλες πιέσεις που δέχεται πλέον η Ευρώπη από τις επιπτώσεις του πολέμου.»

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου Πέτρος Σιούσιουρας, μιλά στο Militaire.gr εκτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Σύμφωνα με όσα λέει , η στρατιωτική κατάρρευση της Ουκρανίας είναι δεδομένη, όπως και η μεγάλες πιέσεις που δέχεται πλέον η Ευρώπη από τις επιπτώσεις του πολέμου.

Όπως εξηγεί όλα αυτά δεν μπορούν παρά να δώσουν χώρο στη διπλωματία και σε μια λύση που για την Ουκρανία ασφαλώς δεν θα είναι ευχάριστη. Δεν είναι τυχαία η παρέμβαση Κίσνγκερ, λέει ο κ.Σιούσιουρας κι έχει δίκιο. Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Πούτιν να συνεχίσει τις επιχειρήσεις και καταλάβει σχετικά γρήγορα την Οδησσό.

Ωστόσο ο κ.Σιούσουρας επισημαίνει ότι το πραγματικό «γεωπολιτικό παιχνίδι έχει να κάνει με την Κίνα, την οποία οι Αμερικανοί δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να την δουν «αγκαλιασμένη» με τη Ρωσία. Θα προτιμήσουν να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία ακόμη και την Ουκρανία. Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα και τα ελληνοτουρκικά;

Η ανάλυση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για την Ελλάδα .

Ο Πέτρος Σιούσιουρας υπηρετεί ως Καθηγητής του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ασχολείται με θέματα γεωπολιτικής, δικαίου της θάλασσας, ναυτιλίας και θαλασσίων μεταφορών. Έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών συγγραμμάτων, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης: ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ!...

  Δεν ντρέπονται τα ΜΜΕ να εξαφανίζουν ακόμα και την Καρυστιανού; Δημήτρης Κανελλόπουλος Τόσο σημαντική είναι η πολιτική προστασία των Μη...