Ο ρεπόρτερ Γκάρι Γουέμπ έχει στα χέρια του ένα θέμα εθνικής ασφάλειας, κατά το οποίο αποδεικνύεται ότι η ΣΙΑ όπλιζε τον στρατό των Κόντρας στη Νικαράγουα, με χρήματα που έβγαζε από βαρόνους ναρκωτικών που εισάγανε κοκαΐνη στην Καλιφόρνια. Ο Γουέμπ αποφασίζει να σκάψει ακόμα πιο βαθιά στην υπόθεση, αλλά γρήγορα γίνεται στόχος όχι μόνο η καριέρα του, αλλά και η ζωή αυτού και της οικογένειας του.
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ=> ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
Ο δυο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Τζέρεμι Ρένερ («The Hurt Locker», «Οι Εκδικητές», «Η Κληρονομιά του Μπορν»), πρωταγωνιστεί σε ένα περιπετειώδες, ανατρεπτικό θρίλερ – έκπληξη, βασισμένο στην απίστευτη - κι όμως αληθινή – ιστορία του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου Γκάρι Ουέμπ*. Πρόκειται για την απροσδόκητη περιπέτεια ενός ανθρώπου, του οποίου η επαγγελματική αφοσίωση στην αναζήτηση της αλήθειας τον έστειλε, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 90’, από τις φυλακές της Καλιφόρνια, μέχρι τα ερημικά και φιλόξενα χωριά της Νικαράγουα και από εκεί πάλι πίσω στους διαδρόμους της εξουσίας της Ουάσινγκτον... Πρόκειται για την ιστορία ενός δημοσιογράφου που με το επαγγελματικό του σθένος κατάφερε να βάλει σε κίνδυνο όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και την ίδια του τη ζωή - καθώς επίσης και τις ζωές των μελών της οικογενείας του…
Από το «Όλοι οι Ανθρωποι του Προέδρου» μέχρι το «State of Play», υπάρχει κάτι εξαιρετικά κινηματογραφικό στην ιστορία ενός δημοσιογράφου που ρισκάρει τα πάντα για να αποκαλύψει μια σημαντική αλήθεια.
Το φιλμ του Μάικλ Κουέστα αφηγείται μια αληθινά συναρπαστική ιστορία, αυτή του Γκάρι Γουέμπ που στην δεκαετία του 90, δουλεύοντας σε μια μικρή περιφερειακή εφημερίδα, κατόρθωσε να αποκαλύψει τους δεσμούς που οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. είχαν, με μερικούς από τους μεγαλύτερους εμπόρων ναρκωτικών της Νικαράγουα προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τον αγώνα των ανταρτών Contras.
Ακούγεται σαν μια ιδέα που θα μπορούσε να γεννηθεί μόνο στο μυαλό ενός ευφάνταστου σεναριογράφου, όμως όσα αφηγείται το φιλμ είναι απολύτως αληθινά, όπως και οι συνέπειες που είχαν για τον ίδιο τον Γουέμπ, ο οποίος με την βοήθεια μεγάλων εφημερίδων όπως οι New York Times και η Washington Post, βρέθηκε κατηγορούμενος για «πρόχειρη» δημοσιογραφία και φτηνό εντυπωσιασμό.
Οι «κακοί» λοιπόν στην ταινία, δεν είναι μόνο όσοι θα φανταζόσασταν, αλλά αυτό είναι η μόνη σχετικά απρόβλεπτη τροπή σε κάτι που κινείται ακριβώς στην τροχιά που περιμένεις και με μια αφηγηματική και κινηματογραφική πορεία που δεν αποκλίνει από τα συνηθισμένα.»
Γώργος Κρασσακόπουλος
Πηγή: https://flix.gr/cinema/kill-the-messenger-review.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου