Σάββατο, Μαΐου 14, 2022

Ο αντισυστημικός μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς σε συνέντευξη στην ΕΡΤ: «Είναι και live; Υπέροχα! Δεν θα κοπεί…Υπάρχει γενικότερα μία λογοκρισία και δεν θέλω να φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση»!

 

Τεράστιο "κάρφωμα" του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά στην ΕΡΤ :  «Είναι και live; Υπέροχα! Δεν θα κοπεί…»


Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς βρέθηκε καλεσμένος στην ΕΡΤ, και μιλώντας για την πορεία του στο μπάσκετ αποκάλυψε και μία σειρά από κοινωνικές του δράσεις.

Μία από αυτές ήταν η συμβολή του στη δημιουργία γηπέδου μπάσκετ στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου με αξιοθαύμαστη σεμνότητα περιέγραψε τις κινήσεις του μέχρι αυτό να φτιαχτεί και να το χαίρονται οι κρατούμενοι των φυλακών.

Στη περιγραφή του σημείωσε ότι εκείνη την περίοδο, βρίσκονταν υπό κράτηση και φίλοι του αλλά και στις ελλείψεις των καταστημάτων κράτησης.

Η τοποθέτηση του μπασκετμπολίστα κέντρισε το ενδιαφέρον του δημοσιογράφου και τον ρώτησε αν οι φίλοι του ήταν κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα.

Ο Νίκος Παππάς  απάντησε πως «οι φίλοι μου ήταν κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές επιθέσεις, οργανώσεις κλπ. Είμαστε και στην ΕΡΤ. Είναι και live; Υπέροχα. Δεν θα κοπεί…».

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αν είναι αγχωμένος, με αφοπλιστική ειλικρίνεια απάντησε πως «εγώ δεν αγχώθηκα. Εσείς μήπως αγχώνεστε. Εγώ θα φύγω, εσείς θα μείνετε. Το λέω γιατί υπάρχει γενικότερα μία λογοκρισία και δεν θέλω να φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση» αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα περιστατικά λογοκρισίας που κατά καιρούς κατηγορείται η κρατική τηλεόραση.

Κατά τα άλλα , η συνέντευξη ξετύλιξε τη  διαδρομή ζωής του διεθνή παίκτη του μπάσκετ  και μας  έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθούμε τη μεστή φιλοσοφία που διακρίνει   τον "αντισυμβατικό" αλλά συνειδητοποιημένο κοινωνικά άνθρωπο , που ποτέ δεν έδωσε πρωταρχική θέση στο χρήμα αλλά στις αξίες και τις γνήσιες ανθρώπινες σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...