Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022

Ρωσία / Live η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία και η ομιλία του Πούτιν

 

Ρωσία / Live η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία - Σε εξέλιξη η ομιλία Πούτιν

Μόσχα Κόκκινη Πλατεία Ρωσία

Πούτιν: «Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στα εδάφη μας, αμυνθήκαμε»-Δείτε την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην  ομιλία του, με αφορμή την παρέλαση για τη μεγάλη «Ημέρας της Νίκης» κατά των Ναζί το 1945,συνεχάρη τις ρωσικές δυνάμεις για τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πριν από 77 χρόνια. Αμέσως μετά έκανε μία αναφορά στην Ουκρανία, λέγοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν το ίδιο και τώρα.

«Αγωνίζεστε για τον λαό στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της πατρίδας μας. Η ημέρα της νίκης είναι στις καρδιές όλων μας. Είμαστε υπερήφανοι για τη γενιά των νικητών».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Ουκρανία, τόνισε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ήταν ένα αναγκαίο και έγκαιρο μέτρο, χαρακτηρίζοντάς την ως τη «μοναδική απόφαση που μπορούσαμε να λάβουμε».

«Η Δύση πέρυσι προετοιμαζόταν για εισβολή στα εδάφη μας. Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας. Η Δύση δεν ήθελε να ακούσει τη Ρωσία, είχαν άλλα σχέδια», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικαλέστηκε  τον ηρωισμό των Σοβιετικών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να παροτρύνει τον στρατό του να νικήσει στην Ουκρανία.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους στρατιώτες στην Κόκκινη Πλατεία για την 77η επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, ο Πούτιν καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε εξωτερικές απειλές για την αποδυνάμωση και τη διάσπαση της Ρωσίας και επανέλαβε γνωστά επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει να δικαιολογήσει την εισβολή του –ότι το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές ακριβώς δίπλα στα σύνορα της χώρας.

Ο Πούτιν τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί «η επανάληψη της φρίκης ενός νέου παγκόσμιου πολέμου».

Απευθύνθηκε απευθείας στους στρατιώτες που πολεμούν στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, την οποία η Ρωσία έχει δεσμευθεί να «απελευθερώσει» από το Κίεβο.

«Η υπεράσπιση της Πατρίδας, όταν αποφασίζεται η μοίρα της, ήταν ανέκαθεν ιερή», δήλωσε. «Σήμερα πολεμάτε για τον λαό μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της Ρωσίας, για την πατρίδα μας».

Η 11λεπτη ομιλία του Πούτιν κατά την 75η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν περιλάμβανε καμία αξιολόγηση για την πρόοδο του πολέμου ούτε κάποια ένδειξη για πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί η σύγκρουση.

Ανάλυση BBC για ομιλία Πούτιν: Κράτησε κλειστά τα χαρτιά του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...