Κυριακή, Μαΐου 08, 2022

Στο βάλτο της Ν.Δ. κοάζουν τα βατράχια: ατάκες που έγραψαν ιστορία

 

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κυβερνητικές ατάκες αναλγησίας και ανοησίας (που γράφουν Ιστορία) 

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κανελλόπουλος στην έκτακτη εκπομπή ”Στο ίδιο έργο  θεατές” - Preveza TodayΔημήτρης Κανελλόπουλος

«Το τζάμπα πέθανε», που ξεστόμισε ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου για τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος και τους καταναλωτές που αδυνατούν να τους πληρώσουν, είναι μία ακόμα από τις προκλητικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών και υπουργών, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι άνθρωποι χτυπούν ρεκόρ αναλγησίας και ορισμένοι και ανοησίας.

 «Τι θα κάνετε τα λεφτά; Πόσο θα φάει πια; 300 κιλά (θα γίνει);». Ο Αδωνις Γεωργιάδης στην πρώτη φάση της πανδημίας, όταν με κυνισμό υποστήριζε πως οι δικαιούχοι των 800 ευρώ δεν χρειάζονται τη ρευστότητα, καθώς... δεν μπορούν να πάνε πουθενά. «Ταξίδια δεν μπορεί να πάει, σε εστιατόρια δεν μπορεί να πάει, σε κατάστημα να πάει να ψωνίσει δεν μπορεί να πάει. Τι να την κάνει τη ρευστότητα;».

 Ρεσιτάλ έδωσαν δυο υπουργοί με την ακριβή βενζίνη και τα αυτοκίνητα των πλουσίων. «Τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο» ξεκίνησε πρώτος το κρεσέντο ανοησίας ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Για να το συνεχίσει, ποιος άλλος, ο Αδωνις Γεωργιάδης και πάλι: «Η κυβέρνηση δεν μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στη βενζίνη για να μην κερδίσει ο κάτοχος της “Πόρσε Καγιέν” περισσότερα από τον φτωχό».

 Οσο για τις ΜΕΘ και πόσο αναγκαίες είναι το χτύπημα ήταν τριπλό. Κορυφαίος φυσικά ο κ. Μητσοτάκης με την ιστορική πια ομιλία του στη Βουλή: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Εχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Εχετε εσείς; Φέρτε τη!».

Από κοντά και ο Στέλιος Πέτσας: «Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ». Μαζί και ο Γιώργος Γεραπετρίτης που είπε κάτι με το οποίο γέλασε πολύ κόσμος, ακόμα και οι δικοί του: «Αν με ρωτάτε, προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%». Η επιστήμη σήκωσε τα χέρια ψηλά.

 Για τον μεγαλύτερο κουβά πήγαν οι δυο υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο προηγούμενος (Χατζηδάκης) και ο νυν (Σκρέκας). «Από 1 έως 2 ευρώ τον μήνα η αύξηση στο ρεύμα» έλεγε γεμάτος σιγουριά ο Κώστας Σκρέκας.

Βέβαια τον Κωστή Χατζηδάκη δεν μπορεί να τον φτάσει ούτε στο δαχτυλάκι του. Εκεί να δείτε προβλέψεις ο νυν υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. «Ο,τι και να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος θα καταλάβει, όταν θα έρθουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στο σπίτι, ότι τελικά δεν θα πληρώσει τίποτα παραπάνω. Οι καταναλωτές ό,τι πλήρωναν θα συνεχίσουν να πληρώνουν». Αλλά δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτή τη βλακώδη -πλέον- δήλωση. Είχε προηγηθεί κι άλλη, στο ίδιο μήκος κύματος: «Εχοντας προχωρήσει με τη διάσωση της ΔΕΗ, προχωρούμε τώρα στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να πέσουν οι τιμές. Θα αδιαφορήσουμε για τις αντιδράσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε αυγά!».

Πέραν όμως του χιούμορ δεν θα έπρεπε τώρα αυτοί οι δυο, έπειτα από τόσο μεγάλες αστοχίες, να έχουν παραιτηθεί και να βρίσκονται στο σπίτι τους; Σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία θα είχαν απολυθεί ως ανίκανοι.

 Βέβαια και ο κύριος Μητσοτάκης δεν πάει πίσω στις προβλέψεις και στη διορατικότητα. Στην πρώτη φάση της πανδημίας, στις 20 Μαΐου 2020, είχε κατατροπώσει την πανδημία: «Οπως κερδίσαμε τη μάχη της υγείας, θα νικήσουμε και στον πόλεμο της οικονομίας».

Στη δεύτερη φάση της πανδημίας, πέρυσι, στις 9 Φεβρουαρίου 2021, έλεγε με διάγγελμά του, πως «διανύουμε το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία από την πανδημία». Αυτό το τελευταίο μίλι κρατάει 15 μήνες και συνεχίζεται ακόμα. Αλλος ένας που θα είχε απολυθεί από τον ιδιωτικό τομέα αν έκανε τέτοια επιχειρηματικά πλάνα.

 Απόλυση φυσικά και για τον Αδωνι Γεωργιάδη, που προέβλεπε πέρυσι το φθινόπωρο πως «η ακρίβεια θα διαρκέσει μέχρι τα Χριστούγεννα το αργότερο». Είναι ο ίδιος που λίγο αργότερα έκανε και δεύτερη επιτυχημένη πρόβλεψη, λέγοντας ότι «σε 1-1,5 μήνα, η πανδημία θα έχει τελειώσει»! Είναι ο ίδιος που υποστήριζε ότι «η μείωση της κατανάλωσης οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους».

 Ο αμετροεπής Κωστής Χατζηδάκης πάντως είχε κι άλλες ιστορικές ατάκες, όπως εκείνη για την κατάργηση του 8ώρου: «Τι λέμε εμείς; Αν θες εσύ μπορείς να συμφωνήσεις με τον εργοδότη σου να δουλεύεις παραπάνω ώρες το καλοκαίρι και τον χειμώνα να πας να μαζέψεις τις ελιές σου».

 Στις ανεπανάληπτες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, δηλώσεις του τύπου ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος από έξι μηνών, να προσθέσουμε και αυτή: «Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους». Δεν ξεχνώ τους εξωγήινους που είδε στον Υμηττό ένας φίλος του, αλλά δεν θέλω να πάμε τόσο παλιά γιατί δεν θα μας φτάνει όλη η εφημερίδα.

 Θυμάστε τι απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου στην ερώτηση «ποιος είναι πρόεδρος για την ελληνική κυβέρνηση στη Βενεζουέλα»; Αυτό το ακατάληπτο: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι πλήρως ταυτισμένη με τους εταίρους της στην Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση τέτοιου είδους ζητημάτων και διεθνών σχέσεων». Ενας νέος αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού μάς προέκυψε.

 Οσο για την Αννα Καραμανλή, θύμωσε όταν της είπαν για τον κ. Στάσση της ΔΕΗ, το golden boy. «Χαλάλι του» αναφώνησε για τα 360 χιλ. ευρώ ανά έτος του CEO της ΔΕΗ. «Χαλάλι του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: