Δευτέρα, Μαΐου 09, 2022

Απεσταλμένος του Tvxs.gr στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία

https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2022/18/363448-0046_023a4940.jpg

Απεσταλμένος του Tvxs.gr στην Ουκρανία: Τα πρόσωπα και η επόμενη ημέρα στη μαρτυρική Μποροντιάνκα

Ο απεσταλμένος του tvxs.gr στην Ουκρανία, Spyros Hound, απαθανάτισε με τον φακό του τις στιγμές καθώς πλησίαζε την πρώτη γραμμή του μετώπου στο Χάρκοβο, ενώ είχε προηγηθεί σφοδρός βομβαρδισμός από τους Ρώσους, αλλά και τις καταστροφές που έχει υποστεί η πόλη.

Με την καθοδήγηση και την προστασία στελεχών του ουκρανικού στρατού, έφτασε σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από τις ρωσικές θέσεις και στη συνέχεια κατέληξε στο ουκρανικό αρχηγείο για ασφάλεια, καθώς οι Ρώσοι ελεύθεροι σκοπευτές καραδοκούν στην περιοχή.

Ακολουθεί η περιγραφή του

Χάρκοβο - ώρα 5:15 το πρωί. Πεταγόμαστε από τα κρεβάτια μας από τις συνεχόμενες δυνατές εκρήξεις που σημειώνονταν ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο μας. Από τους ήχους και την ροή καταλαβαίνω αμέσως πως πρόκειται για εξερχόμενα πυρά από Ουκρανικά Grad, ένα σύστημα με 40 πυραύλους που εκτοξεύονται σε ακολουθία μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Μετά από σχεδόν 24 ώρες ηρεμίας που έχουν προηγηθεί, η ένταση ξεκίνησε να ανεβαίνει και μάλιστα πολύ. Πληροφορηθήκαμε πως οι Ουκρανικές δυνάμεις είχαν καταφέρει πολύ σημαντικά πλήγματα εκείνο το πρωί στις αντίστοιχες Ρωσικές, αφού είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τις θέσεις τους. Λίγη ώρα αργότερα, βρισκόμουν μέσα σε ένα τεθωρακισμένο όχημα μαζί με έναν φίλο φωτογράφο και δύο στρατιωτικούς τους οποίους γνώριζα ήδη, με προορισμό την πρώτη γραμμή άμυνας των Ουκρανικών δυνάμεων.

 [..........................]

Απεσταλμένος του Tvxs.gr στην Ουκρανία: Στη Borodyanka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βρε, καλώς τηνε , για μια ακόμα φορά, την κυρία από την Αφρική!

  Αφρικανική σκόνη / Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας - Πώς θα προφυλαχτούμε Αυγή Newsroom ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI ...