Κυριακή, Σεπτεμβρίου 16, 2007

Εδώ Λιλιθούπολη!


"Εδώ Λιλιθούπολη,
εδώ Λιλιθούπολη!

Σας ομιλεί ο ρεπόρτερ Κεντρής από το κέντρο της πόλης μας. Αγαπητοί φίλοι, σήμερα είναι ιστορική μέρα για την πόλη και την Αγελάδα μας.

Σήμερα ψηφίζουμε για τους 300 αντιπροσώπους μας στη Βουλή, που από αύριο θα φροντίζουν για το καλό της Αγελάδας μας, θα την ταΐζουν, θα την ποτίζουν, θα την ξυστρίζουν και γενικώς θα τη φροντίζουν όπως αρμόζει σε ένα γαλακτοφόρο ζώο. Όλη η πόλη ετοιμάζεται για το χαρμόσυνο γεγονός.
Χιλιάδες καζανάκια ακούγονται που αδειάζουν στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών, ενώ η μυρωδιά του αχνιστού καφέ , η οποία βγαίνει απ' τα ανοιχτά παράθυρα, γαργαλάει τη μύτη των περαστικών , που κατευθύνονται φορώντας τα καλά τους προς κάποια από τα 1275 εκλογικά τμήματα της πόλης.

Κατά αποκλειστικές πληροφορίες μας, οι άρχοντες της πόλης έχουν ξυπνήσει και αυτή τη στιγμή παίρνουν το πρωινό τους μαζί με τις οικογένειές τους.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Αφασούδας πίνει καφέ ολέ και τρώει σπαρτιάτικα:φρυγανιές διαίτης, κατσικίσιο τυρί Γροιλανδίας με ο% λιπαρά, μαρμελάδα φραμπουάζ Άλπεων χωρίς ζάχαρη , συντηρητικά και άλλα πρόσθετα, ένα κεσεδάκι Vivartia Proviotic για την καλή λειτουργία του εντέρου. Έχει μπροστά του ένα χαρτί, απ' όπου αποστηθίζει το λογίδριο που θα εκφωνήσει μπροστά στην κάλπη: Σήμερα μεν νίκησε η Δημοκρατία, αύριο όμως ποιος ξέρει τι θα προκύψει; Ελπίζω στο θρίαμβο των μπλε, αν είναι όμως νικητές οι πράσινοι, θα κηρύξω την πόλη σε κατάσταση πολιορκίας. Εδώ είναι η πόλη των Λιλιθίων, δεν είναι παίξε γέλασε! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!...

Ο Νομάρχης μας , ο αγαπητός σε όλους Τσαμπουκάς Μακεδονευλαβιάδης κάνoντας το σταυρό του εφορμά επί μίας πιατέλας , όπου αναπαύονται αχνιστά ωτία και πισία, που του έχει ετοιμάσει η Πόντια υπηρέτριά του, ενώ δίπλα του αναμένει μια γαβάθα γάλα τραπεζουντιακής παρασκευής και προελεύσεως. Σε μία στιγμή θα διακόψει το πρωινό του , για να δώσει οδηγίες στη μαγείρισσα εκ Μαύρης Θαλάσσης ορμωμένης,περιοχή Μαριούπολης, για το πώς θα παρασκευάσει τις σαρδέλες του μεσημεριανού γεύματος. Θα τις πει χαρακτηριστικά:

Χαψία βάλε σο πλακί, εσέν λέγω Θεοδοσία,
Στάξον κ’ ολίγο λάδοπον,να γίνταν μερακλία!

Εδώ Λιλιθούπολη, εδώ Λιλιθούπολη!

Σας ομιλεί ο ρεπόρτερ Κεντρής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναδίπλωσης Στέλιος Οπουφυσακιεμής κατευθύνεται προς το 100ό εκλογικό κέντρο, όπου θα ρίξει στην κάλπη τη μία και μοναδική ψήφο που θα βγει υπέρ του κόμματός του από τους κόλπους της το βράδυ.
Έξω από το 666ό εκλογικό κέντρο διακρίνουμε πολλούς τύπους που φέρουν κονκάρδες στο πέτο τους , όπου αναγράφεται το σύνθημα ΔΩΣΕ ΤΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΣΤΟ ΚΟΨΕΙ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ!, ανήκοντες προφανώς στο κόμμα Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγελασμός, του υπερπατριώτη και κάργα αντιαμερικανού Καραμπαμπούλα.
Δε θα παραλείψουμε ακόμα να αναφερθούμε στις δηλώσεις επιφανών εκπροσώπων των υπόλοιπων κομμάτων, που προσδοκούν κέρδη από τη σκληρή εκλογική αναμέτρηση.

Η ωραία Έλενα Newwaveράπτη προσήλθε ήδη και ψήφισε , με τα αμυγδαλωτά της μάτια , τα χυτά της πόδια μέσα σε ένα συνολάκι Prada, δηλώνοντας με νόημα : Είμαι η σύγχρονη φαντασίωση όλων των Λιλιθίων! Αισιοδοξώ ότι δε θα ξεχάσουν την εικόνα μου μπροστά στην κάλπη! Τους υπόσχομαι ότι αυτή τη φορά θα βάλω το μυαλό μου να δουλέψει εντατικά.

Ο ωραίος Άκης , το καμάρι του οδοντωτού ήλιου της πόλης μας, είπε χαρακτηριστικά εξερχόμενος του δημοτικού γηροκομείου όπου εψήφισε : Το ότι η νίκη είναι υπόθεση λίγων ωρών δεν το συζητάμε! Το θέμα είναι να δώσουμε νέα πνοή στη σηματοδότηση του πεπρωμένου της ταλαίπωρης Αγελάδας μας, στην οποία από αύριο θα χορηγούμε 550 ευρώ ως προμήθεια σανού και τρία μπιτόνια EXTRA Παρθένο ελαιόλαδο κρητικό!
Ο βλοσυρός εκπρόσωπος του αειθαλούς σφυροδρέπανου, όταν τον ρωτήσαμε για το πώς βλέπει τα πράγματα , απάντησε: Εμείς , βασικά, μετέχουμε σε μία παρωδία εκλογών. Ας είναι όμως ! Αγωνιζόμαστε για τις πραγματικές , τις γνήσιες και λαϊκές εκλογές, όπου το κόμμα μας θα παίρνει το 100% των ψήφων! Ελπίζουμε ότι ο λαός θα σκεφτεί, την τελευταία στιγμή, ποιο είναι το πραγματικό συμφέρον του ...

Τέλος, ο νεαρός αντιπρόσωπος της Συνομοσπονδίας του Αριστερού Ριζότου, αρκέστηκε στη σιβυλλική δήλωση: Άμα έχεις αυγά , μπορείς να τα κουρέψεις; Δεν μπορείς! Επομένως, σπάσ' τα και κάν' τα ομελέτα , αλλιώς καλομελέτα κι έρχεται!

Αυτά επί του παρόντος , αγαπητοί ακροατές! Σύντομα θα επανέλθουμε με νεότερο ρεπορτάζ...



Δεν υπάρχουν σχόλια: