Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2007

Σατιρικοί στίχοι 29-Κλεάνθης Τριαντάφυλλος

Αυθαίρετα στη Μονή Πεντέλης
Ρεπορτάζ: ΘΩΜΑΣ ΤΣΑΤΣΗΣ - ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΕΡΗ

«Ηδη έχει επίσημα καταγγελθεί το ότι έχουν ανεγερθεί από τη ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος "Αλληλεγγύη" στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής, αυθαίρετα, πέντε (5) παράνομα κτίσματα (μπανγκαλόους), χωρίς άδεια Πολεοδομίας, Ναοδομίας και Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, καθ' όσον η Ιερά Μονή μας έχει κηρυχθεί ως προέχον βυζαντινό μνημείο», σημειώνει ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης της Μονής Πεντέλης, που πάνω από ένα χρόνο διαμαρτύρεται για τα αυθαίρετα κτίρια.

Πέντε ξενώνες που ανεγέρθηκαν χωρίς άδεια από την Πολεοδομία, παραμένουν στον χώρο της Μονής Πεντέλης. Ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης έχει κάνει γνωστό το θέμα και μέσω του Διαδικτύου
Υπενθυμίζει ότι για τις παρανομίες αυτές «έχει επιβληθεί πρόστιμο από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατ. Τομέα ποσού 992.158,08 ευρώ και, επιπροσθέτως, διωκόμεθα και από το ΙΚΑ, που παραμένει απλήρωτο. Επίσης, έχουν διαταχθεί και ενεργούνται σχετικές εισαγγελικές ανακρίσεις, που -πιστεύω ότι- δεν θα τις "κουκουλώσει" η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη». Η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής διαψεύδει τον κ. Τιμοθέο, λέγοντας ότι δεν έχει σχέση με τα 5 αυθαίρετα κτίσματα.

Η ουσία ωστόσο σύμφωνα με τον αρχιμανδρίτη της Μονής Πεντέλης είναι ότι «παρ' όλα αυτά, όμως, δεν έγινε καμιά κίνηση από τους υπευθύνους για υποχώρηση και επανόρθωση. Αντίθετα, η συμπεριφορά της ηγεσίας της Μονής μας είναι υπεροπτική, αλαζονική και περιφρονητική, τόσον προς εμένα όσο και προς τους περιβαλλοντικούς συλλόγους της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν ζητήσει επανειλημμένα την άμεση αναδάσωση του καμένου χώρου και τη δική τους συμβολή και φροντίδα. Και όμως δεν έχει φυτευτεί ακόμη ούτε ένα πεύκο».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 13/6/2007
***
Σατιρικοί στίχοι
ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
(1849-1899)

ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

Εκεί όπου το μάρμαρο ζωντάνευεν η σμίλη
κι από τα σπλάχνα του βουνού θεούς δημιουργούσε,
παχαίνει καλογερικό γιορντάνι και προκοίλι...
Ω! αν ο Ζευς το μάντευε, Πεντέλη, σε γκρεμούσε!


Αριστείδη Πρόκου, Η ζωή , η δράση και το έργο
του Κλεανθη Τριαντάφυλλου, Αθ. 1933.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)