Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2007

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Πρόσωπα & προσωπεία

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
mich@enet.gr, www.bavzer.blogspot.com

ΜΙΑ ματιά στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα και μια άλλη στο παιχνίδι της Εθνικής μπάσκετ εναντίον της Λιθουανίας έριχνε, το βράδυ της Κυριακής, όταν δεν ήταν απασχολημένος σε τηλεοπτικό πάνελ, ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος. Το εκλογικό ματς κρίθηκε νωρίς και ο εκ του Υπολοίπου Αττικής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σήκωσε τα χέρια ψηλά, λέγοντας: «Εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε τρίποντο την τελευταία στιγμή». Δυστυχώς, δεν το μπόρεσε αυτή τη φορά ούτε και η εθνική μας ομάδα.

ΤΟΥ παρατηρήσαμε ότι η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και ικανούς. Οτι ίσως περίμενε ο κόσμος μια πραγματικά προχωρημένη πρόταση από το ΠΑΣΟΚ. «Ηταν προχωρημένη η πρότασή μας, αλλά αδιαφόρησε η κοινωνία», απάντησε ο κ. Πάγκαλος, τσιγκλώντας μας ακόμα πιο πολύ. Του μεταφέραμε τη σκέψη πως, σ' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, τίποτα καινούργιο, φρέσκο, πρωτότυπο, ακόμα και «ακραίο», αν θέλετε (όπως έκανε ο Σαρκοζί στη Γαλλία), δεν προσκόμισε κάποιο από τα κόμματα που εξελέγησαν στη Βουλή -«αντίθετα, πολύς συντηρητισμός και άρνηση παντού».

- Μην το λέτε αυτό (επενέβη ευθύς, με τον γνωστό του, χειμαρρώδη τρόπο). Εχω υποστηρίξει και εγώ ακραία πράγματα, αλλά κανείς δεν με πρόσεξε ως ακραίον, κάτι που με στενοχωρεί πάρα πολύ!

ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ, όμως, στη συνέχεια ο πρώην υπουργός, ότι τελικώς το αποτέλεσμα των εκλογών φανερώνει «μια βαθύτατα συντηρητική κοινωνία», χαρακτηριστικό γνώρισμα της οποίας είναι «ο ριζοσπαστισμός των μικροαστών».
Δηλαδή -εξηγεί- εκείνων που θέλουν να ζουν όπως θέλουν, τίποτα να μην ενοχλεί τη βολή τους, και ταυτόχρονα να καταγγέλλουν τους άλλους και κυρίως το σύστημα. «Αυτός ο ριζοσπαστισμός των μικροαστών έφερε και το δικό μας κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, στην εξουσία το 1981».
Μας μίλησε για «ασθένεια». Και στο πρόσωπο αυτής της «ασθένειας» είδε την ανάγκη, το κόμμα του να κάνει «μια σοβαρή αναζήτηση για τη μορφή της κοινωνίας που ζούμε», όπου εκεί εντοπίζει πολλές απαντήσεις για τα προχθεσινά αποτελέσματα.
Οπως, ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη ψηφίστηκε, λέει, «και από μια μεγάλη μερίδα κοινωνικώς κακομαθημένων παιδιών».

***

ΕΞΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ένας μύθος,
από το μπλογκ www.proxeirotetradio.blogspot.com
του αναγνώστη της στήλης κ. Παναγιώτη Παπαχατζή.
Είναι μια αυθαίρετη, δική του, στατιστική «ανάλυση» των αποτελεσμάτων των εκλογών, με ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Αλήθεια πρώτη...

5.700.000 πολίτες αυτής της χώρας είπαν ναι στον δικομματισμό.

Αλήθεια δεύτερη...

2.980.000 πολίτες ενέκριναν τους «κουμπάρους», τους ημέτερους, το σκάνδαλο των ομολόγων, την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής, την ανοχή στους πραίτωρες της ΕΛ.ΑΣ., την αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος, την ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική της χώρας, την αύξηση του ΦΠΑ και πολλά άλλα.

Αλήθεια τρίτη...

160.835 κάτοικοι των νομών Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας θεωρούν ότι η αιτία που κάηκαν ήταν τελικά ο «στρατηγός άνεμος».

Αλήθεια τέταρτη...

38.218 κάτοικοι της Χαλκιδικής πιστεύουν ότι για τις πλημμύρες που τους έπνιξαν φταίει αποκλειστικά ο «ναύαρχος χείμαρρος».

Αλήθεια πέμπτη...

15.270 πολίτες της Β' Αθηνών έχουν την αίσθηση ότι ο Βύρωνας Πολύδωρας αξίζει μια θέση στη Βουλή και τον επανεξέλεξαν.

Αλήθεια έκτη...

270.000 Ελληνες θεωρούν ότι ο Καρατζαφέρης είναι η λύση.

Και ένας μύθος...

Το εκλογικό σώμα αυτής της χώρας είναι πλέον ώριμο
να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό
.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/09/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: