Πέμπτη, Νοεμβρίου 25, 2021

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Για να κρύψουν τα κατά συρροήν εγκλήματά τους απειλούν με μηνύσεις και αγωγές τους πολίτες !

 

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το blame game ξεκίνησε άγαρμπα...

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το blame game ξεκίνησε άγαρμπα...

Βλέπουμε εδώ ένα υπέροχο πρωτοσέλιδο, που μας λέει -πίσω από τις γραμμές- ότι 1. Η κυβέρνηση γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν θα παραδοθεί όχι στο τέλος του 2023, αλλά ούτε το 2025, λόγω του σχεδιασμού που επέλεξαν.

 2. Η κυβέρνηση άρχισε να συζητάει πώς θα διαχειριστεί το θέμα αυτό και σε ποιον θα το ρίξει το φταίξιμο (έλα καλέ, πρωτότυπο, φταίνε ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΆΛΛΟΙ, ποτέ δεν φταίει για κάτι η κυβερνησάρα μας, εννοείται).

Με βάση τα παραπάνω, στήνει ένα απειλητικό δημοσίευμα όπου απειλεί με μηνύσεις και αγωγές τους πολίτες! Πρωτότυπο ε;
Δηλαδή για να το οπτικοποιήσουμε: θα πάει ο Ταχιάος στο δικαστήριο να υποστηρίξει ότι οι καθηγητές αρχαιολογίας, πολεοδομίας, αρχιτεκτονικής και νομικής ή τα μέλη του ΣΕΑ, ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ για το ότι καθυστερεί το Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2019 εφαρμόζεται ΜΟΝΟ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Ο ΤΑΧΙΑΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΝΔΩΝΗ.

Μόνο που έχουν μερικά προβληματάκια στο σενάριο αυτό. Εκτός του ότι ποτέ αυτοί οι πολίτες και τα μέλη του ΣΕΑ δεν κυβέρνησαν τη χώρα (λεπτομέρειες θα μου πεις...), το βασικό είναι ότι έχουμε γράψει και εξηγήσει με 100000000 τρόπους γιατί ο σχεδιασμός που επέλεξαν δεν είναι ούτε πιο σύντομος ούτε πιο φτηνός αλλά το ανάποδο. Ότι επέλεξαν να καταστρέψουν τις αρχαιότητες για να ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ παραπάνω το έργο και να εισπράττει χρήματα ο εργολάβος ως αποζημίωση για το ότι ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ 12 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 13 ΣΤΑΘΜΟΥΣ. Ότι το έγκλημα που γίνεται στη Θεσσαλονίκη είναι έγκλημα κατά των αρχαιοτήτων αλλά και κατά του τεχνικού έργου και κατά του δημόσιου χρήματος που ξοδεύεται αφειδώς αυτή τη στιγμή, για μη παραγωγικές εργασίες.


 **********************************

 

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΑΝΙΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

gerontakos: Ο δικηγόρος Απόστολος Σοφιαλίδης απαντά στον Νίκο Ταχιάο για  την αγωγή των 304 κατά της Αττικό Μετρό Απόστολος Σοφιαλίδης

Με αφορμή τις δηλώσεις εκφοβισμού που δημοσιοποιήθηκαν και διαχέονται σήμερα και κάνοντας μια εξαίρεση από τις διαδικαστικές ενημερώσεις, για τις οποίες είναι προορισμένος αυτός ο χώρος, οφείλω να σημειώσω, πολύ πρόχειρα για την ώρα, τα εξής:

 

1. Κανείς από τους «300 πολίτες» δεν έπραξε κάτι παράνομο ή ζημιογόνο για την πόλη και τη χώρα ή για την «Αττικό Μετρό ΑΕ» και τους πάσης φύσεως συνεργάτες της ή συμπράττοντες μαζί της. Και κανείς δεν προκάλεσε ούτε μία μέρα καθυστέρηση στο έργο. Τα ένδικα βοηθήματά μας ενώπιον των δικαστηρίων της πόλης μας άρχισαν να ασκούνται τον Αύγουστο του 2021. Συνεπώς, δεν προκάλεσαν τις επί δύο και πλέον χρόνια πράξεις και παραλείψεις άλλων και, φυσικά, δεν είναι δυνατό να συγκαλύψουν τις ευθύνες εκείνων που σήμερα απειλούν με «αγωγές».

 

2. Μόνον η αίτηση προσωρινής διαταγής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε ως αίτημα την προσωρινή αναστολή των εργασιών στο σταθμό Βενιζέλου, και μάλιστα με αποκλειστικό σκοπό τη διάσωση του κρίσιμου Μνημείου και όχι την κατά τα λοιπά κατασκευή του σταθμού, ούτε, βέβαια, το «μπλοκάρισμα του μετρό» στο σύνολό του. Αυτή η αίτηση, όμως, δικάστηκε την 13.09.2021 και απορρίφθηκε την επόμενη ημέρα (14.09.2021). Η δίκη διήρκεσε δύο (2) ημέρες και δεν προκάλεσε ούτε ένα λεπτό καθυστέρηση στο έργο. Ας εξαιρέσουμε την απουσία του κ. Ταχιάου από το «έργο», αφού ήταν παρών στο δικαστήριο. Να λάβουμε, όμως, υπόψη την απουσία του κ. Κορρέ από το δικαστήριο, αφού επέβλεπε το έργο της αποδόμησης. Το οποίο προχωρούσε με ιδιαίτερη σπουδή, παρά τις εκκρεμείς δίκες, με «αποφάσεις» της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

3. Τα ίδια φαινόμενα (και κάποια άλλα, χειρότερα) επαναλήφθηκαν στη δίκη της «συντηρητικής αποδείξεως», την 25.10.2021 (παραμονή του Αγίου Δημητρίου), για την οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμη δικαστική απόφαση, γεγονός το οποίο καθιστά εντελώς απαράδεκτες τις πρόσφατες απειλές. Άλλωστε, μετά από την ημέρα εκείνη άρχισαν οι ομοβροντίες των «φορέων της πόλης», οι οποίες σήμερα (της Αγίας Αικατερίνης) κορυφώνονται. Ολισθήματα ολκής και, δυστυχώς, όχι τα μόνα.

 

4. Κατά την ταπεινή άποψή μου, ζημιογόνα και προσβλητική συμπεριφορά βαρύνει τους αντιδίκους των 300 εναγόντων και αιτούντων. Οι 300, για την προστασία τους, «κατέφυγαν» (το «προσέφυγαν» θα άρμοζε σε άλλη Πολιτεία) στα πολιτικά δικαστήρια, τα οποία αποτελούν το μόνο -συνταγματικά κατοχυρωμένο- καταφύγιο που έμεινε στον πολίτη. Τώρα, επιχειρείται να παραβιαστεί κι αυτό από όσους κατέχουν τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία, για τους οποίους, υποτίθεται, είναι «άβατο». Προφανώς, πρόκειται για κάτι χειρότερο από «εκφοβισμό».

 

Αυτά, όμως, για την ώρα. Τα υπόλοιπα, στο δικαστήριο.

 

Απόστολος Σοφιαλίδης

25.11.2021

 







Δεν υπάρχουν σχόλια: