Παρασκευή, Νοεμβρίου 19, 2021

 

The pandemic takes a toll on mental health as people grapple with  heightened stress, grief and terror - The Economic Times

Πανδημία: Ολόκληρη η Ευρώπη οχυρώνεται, πλην Λακεδαιμονίων - Η χώρα στο έλεος της… επικοινωνίας


Οι διαρροές για το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την πανδημία επιβεβαιώθηκαν μόνο εν μέρει καθώς, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ένα (σχεδόν) καθολικό lockdown. Αλλά μόνο για ανεμβολίαστους. Επιμένοντας ότι στην παρούσα φάση η πανδημία αφορά μόνο αυτούς.

“Πρόκειται πράγματι για πανδημία ανεμβολίαστων, αφού οι εμβολιασμένοι ακόμα και να νοσήσουν θα έχουν ήπιες συνέπειες” τόνισε για να εξαγγείλει στη συνέχεια μέτρα μόνο γι αυτούς, όπως ο αποκλεισμός τους πέραν της εστίασης, θα ισχύει για όλους τους κλειστούς χώρους, όπου δεν θα έχουν πρόσβαση ούτε με την επίδειξη rapid ή μοριακού τεστ αλλά κλειστές αίθουσες, όπως σινεμά, θέατρα, μουσεία και γυμναστήρια. Εξαιρούνται καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και βέβαια οι εκκλησίες.

Είπε ακόμη -πράγμα σωστό- ότι το πιστοποιητικό θα παύει να ισχύει επτά μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό.

Αυτά! Και πέραν τούτου ουδέν!

Ούτε μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (στη Γερμανία προχωρούν στην είσοδο μόνο με rapid test) ούτε στα σχολεία όπου συνεχίζονται οι συγχωνεύσεις τμημάτων (στην Ολλανδία ετοιμάζονται να προχωρήσουν και πάλι σε τηλεκπαίδευση), ούτε σε περιορισμό των συναθροίσεων σε σπίτια (στο Γιβραλτάρ με 100% εμβολιασμένους το κάνουν) ούτε σε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους (στην Πορτογαλία το ανακοίνωσε ο Κόστα). Και βέβαια ούτε καν η σκέψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας όπου οι ανεμβολίαστοι ξεπερνούν το 40% ενώ την ίδια στιγμή κάνουν ελέγχους πιστοποιητικών σε πολίτες. Αλλά, είπαμε, το ξέκοψε ο Μπαλάσκας. “Δεν πρόκειται να εμβολιαστούμε με το ζόρι. Τελεία και παύλα!”.

Με τις ΜΕΘ να έχουν γεμίσει, με τα νοσοκομεία να καταρρέουν, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να έχει εξοντωθεί, με ανθρώπους που νοσούν από άλλες βαριές ασθένειες να είναι σε απόγνωση αλλά και με ολόκληρη την Ευρώπη στα “κόκκινα” καθώς περιμένει το τσουνάμι της πανδημίας να χτυπήσει για τέταρτη φορά και μάλιστα σφοδρότερα από τα προηγούμενα, ο κύριος πρωθυπουργός μεταθέτει για μία ακόμη φορά τις ευθύνες στους πολίτες και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Μπορεί να μην έκανε πάλι λόγο για τελευταία μίλια και για covid-free Χριστούγεννα, εναπόθεσε όμως όλες του τις ελπίδες στα εμβόλια, κάτι που ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα θεωρεί λάθος. Πριν όμως από το διάγγελμα υπήρξε και ένα σαφέστατο κλείσιμο του ματιού στους ανεμβολίαστους από τον ΕΟΔΥ που ξαφνικά αποφάσισε την αλλαγή του μοντέλου καταγραφής κρουσμάτων και θανάτων με τον πρόεδρό τους να λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι μέχρι τώρα θάνατοι είναι λιγότεροι κατά 20%…

Τραγωδία. Στο βωμό της επικοινωνίας. Από το “δεν είναι κρούσματα” των αντιμεβολιαστών πήγαμε στο “δεν είναι θάνατοι από κοροναϊό” του ΕΟΔΥ. Ηταν κάτι άλλο αυτοί οι χιλιάδες νεκροί. Ήταν ηθοποιοί!

Η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιμετωπίσει την πανδημία. Αρνείται να σχεδιάσει μέτρα τώρα. Θα εξαναγκαστεί να το κάνει όταν και αν τα πράγματα πάνε στο απροχώρητο. Και τότε ίσως θα έχουμε ένα ακόμη διάγγελμα που θα αναιρεί το αποψινό.

Όπως έγινε με όλα τα προηγούμενα.

Δυστυχώς κάποιες εκατοντάδες άνθρωποι δεν θα ζουν για να το παρακολουθήσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...