Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021

Ο "σκοτεινός" Θείος Σίλας , ένα δημοφιλές βικτοριανό γοτθικό μυθιστόρημα μυστηρίου

 

Uncle Silas 1864.jpg

 

 

Uncle Silas - Project Gutenberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ο "σκοτεινός" Θείος Σίλας

Ο θείος Σίλας είναι ένα "σκοτεινό" βικτοριανό γοτθικό μυθιστόρημα μυστηρίου  του  Ιρλανδού  συγγραφέα J. Sheridan Le Fanu. Το μυθιστόρημα έχει επίσης χαιρετιστεί ως ένα έργο έντονου θρίλερ και οξυμένης φαντασίας από σύγχρονους σχολιαστές  και κριτικούς. Είναι πιο πολύ ένα πρώιμο γραπτό παράδειγμα του λεγόμενου μυστηρίου του κλειδωμένου δωματίου,  παρά  ένα μυθιστόρημα  για το  υπερφυσικό. Δείχνει επίσης έντονο ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό και τις ιδέες του Emanuel Swedenborg, ενός Σουηδού επιστήμονα, φιλοσόφου και χριστιανού μυστικιστή μυστικιστή.

___Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ _______________________
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/10/Uncle_silas_film_poster_english.jpgΗ νεαρή Caroline R

 

uthyn  χάνει  τον πατέρα της και αναγκάζεται να μείνει μαζί με τον θείο της Σίλα, έναν απένταρο , αρρωστημένο και ανισόρροπο άντρα. Οι φόβοι της αυξάνονται όταν συναντά τον διεστραμμένο γιο του Σίλα και  ανακαλύπτει ότι η τρομακτική πρώην γκουβερνάντα της, Madame de la Rougierre, συνεργάζεται με το θείο της Η νεαρή συνειδητοποιεί ότι  θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική , αν θέλει να κληρονομήσει την περιουσία του πατέρα της μόλις ενηλικιωθεί.

Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Special feature: Greek subtitles
Γλώσσα: Αγγλικά

Παραγωγή: 1947
Είδος Ταινίας: Δράμα, Μυστηρίου, Τρόμου
Σκηνοθέτης: Charles Frank
Ηθοποιοί: Jean Simmons, Derrick De Marney, Katina Paxinou
Uncle Silas / Η οργή του Θεού (1947)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Exhibition Tour–Look Again: European Paintings 1300-1800

Join curators Stephan Wolohojian, Adam Eaker, David Pullins, and Anna-Claire Stinebring along with their special guests as they guide you th...