Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021

Γιατί σωπαίνει , άραγε, ο Σπυρίδων (Άδωνις!) Γεωργιάδης βλέποντας τον φίλο και σύμβουλό του να κατηγορείται για κακούργημα;

Σκάνδαλο Novartis: Πρόταση - βόμβα εισαγγελέα για Φρουζήhttps://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2021/46/352703-phrouzesa.jpg

Σκάνδαλο Novartis: Πρόταση - βόμβα εισαγγελέα για Φρουζή


Παραπομπή του Κωνσταντίνου Φρουζή και δύο ακόμη γιατρών σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ζητά η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου, σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Η πρόταση της κ. Μιχαλοπούλου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, εισήχθη προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών στις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novarits, Κωνσταντίνο Φρουζής, κατηγορείται για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα». Σε ό,τι αφορά τους δύο γιατρούς, το αδίκημα που τους βαρύνει είναι η παθητική δωροδοκία.

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται λόγος για «επαρκείς ενδείξεις ενοχής» του Κων. Φρουζή και των δύο πολύ γνωστών ψυχιάτρων. Όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, οι δύο ψυχίατροι συνταγογραφούσαν σκευάσματα της Novartis αντί αντιτίμου. Μάλιστα στον έναν από τους δύο βρέθηκαν και τρία εμβάσματα από την εταιρεία συνολικού ύψους 4.000 ευρώ.
Στην πρότασή αναφέρεται επίσης ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας δωροδοκούσε και πολιτικά πρόσωπα με το «μαύρο» χρήμα που ερχόταν από τη μητρική εταιρεία.

Μάλιστα, στην πολυσέλιδη πρόταση της εισαγγελέως, πέρα από το γεγονός ότι προστατεύεται πλήρως η ανωνυμία των προστατευόμενων μαρτύρων και υιοθετούνται αποσπάσματα των καταθέσεών τους ως απολύτως αξιόπιστα, επισημαίνεται ότι οι καταθέσεις τους δεν είναι καν «απαραίτητες» για τη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών σε βάρος του Κων. Φρουζή και των δύο γιατρών, καθώς υπάρχουν «επαρκείς» ενδείξεις και από άλλα στοιχεία της μεγάλης δικογραφίας.

Στην εισαγγελική πρόταση περιγράφεται ακόμη αναλυτικά πώς είχε στηθεί η κομπίνα από τη Novartis προκειμένου να αυξάνονται οι πωλήσεις φαρμάκων στην Ελλάδα. Μια κομπίνα στην οποία φέρεται να πρωταγωνιστεί ο Κων. Φρουζής μαζί με άλλα πρόσωπα και αφορούσε δωροδοκίες γιατρών μέσω της συμμετοχής τους σε συνέδρια και εικονικές μελέτες, προκειμένου να συνταγογραφούν φάρμακα της Novartis.


Μάλιστα, ένα από τα επίμαχα σκευάσματα της πολυεθνικής, για τα οποία οι γιατροί δωροδοκούνταν ήταν και το οφθαλμολογικό Lucentis. Πρόκειται για ένα από τα φάρμακα για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, που εκκρεμεί ακόμη στην ανάκριση, σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, υποψήφιου και για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέα Λοβέρδου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει»

«Ηπραγματική σκευωρία που επιχείρησε να στήσει ο κ. Μητσοτάκης και οι φίλοι του καταρρέει με πάταγο», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με αφορμή την η εισαγγελική έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

«Η Νέα Δημοκρατία με εντολή Μητσοτάκη έστησε προανακριτικές και ειδικά δικαστήρια, προσπάθησε να εξοντώσει δικαστές, παραποίησε στοιχεία και απείλησε μάρτυρες στην προσπάθειά της να κουκουλώσει το μεγάλο σκάνδαλο Novartis για να προστατέψει πολιτικούς που εμπλέκονται, καθώς και τον κ. Φρουζή», επισημαίνει σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τελικά όμως δεν τα κατάφερε. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento η Δικαιοσύνη συνεχίζει και η εισαγγελική έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι μίζες της Novartis δίνονταν όχι μόνο σε ιατρικό προσωπικό, αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα», σημειώνει.

«Η πραγματική σκευωρία που επιχείρησε να στήσει ο κ. Μητσοτάκης και οι φίλοι του καταρρέει με πάταγο. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει» καταλήγει η Κουμουνδούρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: