Παρασκευή, Νοεμβρίου 26, 2021

Ελλάδα: απογοητευτική εικόνα στη διαχείριση της πανδημίας

 

https://www.koutipandoras.gr/sites/default/files/styles/article_large/public/2020-05/ap_brayd.jpg?itok=mCWzK7Hz

Bloomberg: «Βουλιάζει» η Ελλάδα στην παγκόσμια αξιολόγηση για την πανδημία

NewsRoom

Τα αποτελέσματα για τη χώρα μας είναι το λιγότερο απογοητευτικά,  κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς για την πανδημία. 

Πιο συγκεκριμένα, το πρακτορείο κατατάσσει τη χώρα μας 39η ανάμεσα σε 53, με την Ελλάδα να βρίσκεται τρίτη από τον «πάτο» στην Ευρώπη. Ενώ εντύπωση δημιουργεί ότι πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται χώρες όπως το Ιράκ και Πακιστάν.  Ένα χρόνο τώρα, το Bloomberg παρακολουθεί τα καλύτερα και χειρότερα μέρη που μπορεί να βρεθεί κάποιος όσο διαρκεί η πανδημία, με τον δείκτη του Covid Resilience Ranking.

Η αξιολόγηση γίνεται με βάση 12 κριτήρια, μεταξύ αυτών τον έλεγχο των κρουσμάτων, την ποιότητα του συστήματος υγείας, την εμβολιαστική κάλυψη, τη θνητότητα και την πρόοδο προς την επανεκκίνηση των ταξιδιών και την άρση ταξιδιωτικών περιορισμών.

Τα αποτελέσματα για τη χώρα μας είναι το λιγότερο απογοητευτικά, αφού κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς βρέθηκε στη 39η θέση. Σε δυσχερέστερη θέση από τη χώρα μας έναντι του συνόλου των ευρωπαϊκών κρατών υπήρξαν μόνο η Τσεχία και η Πολωνία.


 Όπως εξηγεί το πρακτορείο, αρχικά οι χώρες που τα πήγαν καλύτερα ήταν αυτές που επέβαλαν σκληρά περιοριστικά μέτρα, περιλαμβανομένων lockdown και ελέγχων στα σύνορα. Στη συνέχεια, όσες κατάφεραν να προχωρήσουν ταχύτερα τη διάθεση εμβολίων. Κατόπιν, αυτές που κατάφεραν να συνδυάσουν την επιστροφή στην κανονικότητα με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...