Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021

Ανάρμοστος έρωτας στη δίνη ενός τρομακτικού πολέμου

 

Γαλλική Σουίτα (2015) (2015)

Πλοκή

Γαλλία 1940: η Γαλλική Σουίτα διηγείται την ιστορία της όμορφης Λουσίλ, που περιμένει νέα από τον άντρα της- κρατούμενο πολέμου, ενώ ζει με την αυταρχική πεθερά της. Η ζωή της γίνεται άνω κάτω όταν θα φτάσουν μετανάστες από το Παρίσι, ακολουθούμενοι από ορδές Γερμανών στρατιωτών. Δε μπορεί να αγνοήσει το Μπρούνο, τον όμορφο αξιωματικό που μένει στο σπίτι τους. Μια αγάπη γεννιέται μέσα στην τραγωδία του πολέμου. Εξαιρετική από πλευράς ονομάτων καστ κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Irene Nemirovsky,  που διαδραματίζεται στην κατεχόμενη από τους Ναζί  Γαλλία, με μετριότατα όμως αποτελέσματα. 

To  Suite Francaise γράφτηκε από το θύμα του Ολοκαυτώματος Irene Nemirovsky,

The Ukrainian-born French writer Irène Némirovsky - UJE - Ukrainian Jewish  EncounterΙρέν Νεμιρόφσκι (1903-1942) - Βικιπαίδεια

έμεινε ανολοκλήρωτο αφού η συγγραφέας έχασε τη ζωή της στο Άουσβιτς και εκδόθηκε πολλά χρόνια μετά το θάνατο της . 


Η  κόρη της είχε στην κατοχή της για πολλά χρόνια το χειρόγραφο της μητέρας της, όμως πιστεύοντας πως ήταν ημερολόγιο από την ζωή της στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν το είχε διαβάσει ποτέ γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα ψυχοφθόρο για αυτήν. 

Μέχρι που το ... διάβασε και τελικά το βιβλίο εκδόθηκε το 2004 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. 

Η Michelle Williams (Oz: The Great and Powerful) πρωταγωνιστεί  στην ταινία υποδυόμενη τη Lucille, μια από τις πολλές γυναίκες της εποχής που ζούσαν περιμένοντας την επιστροφή των συζύγων τους από το μέτωπο. 

Μαζί  με την πεθερά της, μια ιδιαίτερα αυστηρή κυρία του καλού κόσμου που υποδύεται η Kristin Scott Thomas (The Invisible Woman), καταφθάνουν στο αγρόκτημά τους λίγο έξω από το Παρίσι, τις ημέρες που οι Νάζι προελαύνουν προς  την πρωτεύουσα της Γαλλίας. 

Όταν όμως στο όμορφο σπίτι τους έρχεται να εγκατασταθεί ο λοχαγός των Ναζί Bruno von Falk [ο Matthias Schoenaerts (Far From the Madding Crowd) που τελευταία έχει πάρει τις ταινίες εποχής επ΄ ώμου) o έρωτας, βοηθούμενος από την αγάπη της Lucille και του Bruno για το πιάνο, θα τους χτυπήσει την πόρτα. 


Ταυτόχρονα θα ανάψει τα πάθη στο  μικρό χωριό, μιας  και μια τέτοια σχέση εθεωρείτο εντελώς κατακριτέα[............................]
Νίκος Παλάτος.filmboy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βρε, καλώς τηνε , για μια ακόμα φορά, την κυρία από την Αφρική!

  Αφρικανική σκόνη / Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας - Πώς θα προφυλαχτούμε Αυγή Newsroom ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI ...