Τρίτη, Ιουλίου 20, 2021

Τσοβόλας: Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει αγωγή στη Novartis;

 

Τσοβόλας: Θα κάνει αγωγή στη Novartis η κυβέρνηση;

Τσοβόλας: Θα κάνει αγωγή στη Novartis η κυβέρνηση;

dikastiko.gr

"Γιατί το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ακόμη κάνει δήλωση παράστασης για στήριξη της κατηγορίας στην Ανάκριση και στην Προκαταρκτική που εκκρεμούν υποθέσεις σε βάρος στελεχών της NOVARTIS, αλλά και πρώην κυβερνητικών στελεχών;" ερωτά ο τέως υπουργός Οικονομικών.

Στο θέμα της Novartis επανέρχεται ο δικηγόρος και τέως Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας ο οποίος με γραπτή ανακοίνωσή του αναρωτιέται γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν προβαίνει σε αγωγή σε βάρος της εταιρείας – κολοσσού ενώ οι ΗΠΑ πριν από ένα περίπου χρόνο εισέπραξαν από την NOVARTIS, που ομολόγησε τις δωροδοκίες στην Ελλάδα, τριακόσια δέκα εκατομμύρια δολάρια.

Η δήλωση του κυρίου Δημήτρη Τσοβόλα

Όπως είναι γνωστό, το ομολογημένο από την ίδια την NOVARTIS σκάνδαλο που διαπράχθηκε στη χώρα μας, επέφερε ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο της τάξης των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ -σύμφωνα με υπηρεσιακό πόρισμα-. Ενώ οι ΗΠΑ πριν από ένα περίπου χρόνο εισέπραξαν από την NOVARTIS, που ομολόγησε τις δωροδοκίες στην Ελλάδα, τριακόσια δέκα εκατομμύρια δολάρια, η Κυβέρνηση αρνείται επίμονα και παράνομα να καταθέσει αγωγή κατά της ανωτέρω εταιρείας. Γιατί άραγε; Τσοβόλας: Θα κάνει αγωγή στη Novartis η κυβέρνηση;

Το αποδεικτικό υλικό είναι έτοιμο εδώ και αρκετό καιρό. Φοβάται η κυβέρνηση μήπως στενοχωρήσει την NOVARTIS; Γιατί επίσης το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ακόμη κάνει δήλωση παράστασης για στήριξη της κατηγορίας στην Ανάκριση και στην Προκαταρκτική που εκκρεμούν υποθέσεις σε βάρος στελεχών της NOVARTIS, αλλά και πρώην κυβερνητικών στελεχών; Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτές οι αδικαιολόγητες παραλείψεις αποτελούν σοβαρά ποινικά αδικήματα;

Ερωτώ για δεύτερη φορά και απάντηση δεν έχω πάρει. Βέβαια σιωπή ιχθύος επί των ερωτημάτων μου και από τα γνωστά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ελληνική εξωτερική πολιτική: απαιτείται καλά σχεδιασμένη στρατηγική και όχι απλώς κινήσεις τακτικής

  Τα γεωπολιτικά ρήγματα που προκαλεί η Τουρκία και η ελληνική πλάνη Του Σωτήρη Σιδέρη   omegapr...