Κυριακή, Ιουλίου 25, 2021

Όταν ο Χίτσκοκ γοητεύτηκε από τον μεγάλο Ιρλανδό δραματουργό Σον ο Κέιζι

https://flxt.tmsimg.com/assets/p13361_p_v10_aa.jpgΗ Ήρα και το παγόνι (αγγλικά: Juno and the Paycock), είναι ο τίτλος αγγλικής κινηματογραφικής ταινίας, σε σκηνοθεσία του Άλφρεντ Χίτσκοκ και παραγωγή του 1930.

Περίληψη

Στη διάρκεια του Ιρλανδικού πολέμου της ανεξαρτησίας η οικογένεια Μπόιλ ζει στο Δουβλίνο. Ο πατέρας, ένας γερο-καπετάνιος, η μητέρα που δουλεύει για να τους ζήσει, η κόρη κι ένας γιος που μόλις γύρισε από τον πόλεμο. Πληροφορούνται πως έχει πεθάνει ένας μακρινός συγγενής τους και πως τους έχει αφήσει μια σημαντική κληρονομιά. Αρχίζουν τότε να αγοράζουν διάφορα πράγματα με πίστωση ή δανειζόμενοι χρήματα από γείτονές τους με την προοπτική μόλις λάβουν την κληρονομιά να τους ξεχρεώσουν. Όμως καθώς η κόρη μένει έγκυος από τον συμβολαιογράφο και ο γιος τουφεκίζεται από τους Ιρλανδούς αντάρτες, τελικά μαθαίνουν πως περιουσία δεν υπάρχει.

Πηγή έμπνευσης

Στηρίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σον Ο'Κέισι.

Βιβλιογραφικές πηγές

  • Pierre Lherminier, Χίτσκοκ, μτφρ.Γιώργος Σπανός,εκδ. Πλέθρον, Αθήνα, 1985, σελ.24
  • Φρανσουά Τρυφώ, Χίτσκοκ, μτφρ. Γιάννης Ιωαννίδης, εκδ. Ύψιλον, Αθήνα, 1986, σελ.51 κ.εξ
  • el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...