Τετάρτη, Ιουλίου 28, 2021

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε κατανάλωση fake news!

 

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε κατανάλωση fake news


Ο δείκτης «Media Literacy Index 2021» δεν μας περιποιεί τιμή...

28 Ιουλίου 2021

Σύμφωνα με το «Media Literacy Index» η Ελλάδα είναι από τις πιο ευάλωτες χώρες στην Ευρώπη στην παραπληροφόρηση και στα fake news. Για την ακρίβεια βρίσκεται στην 27η θέση ανάμεσα στις 35 χώρες και συμπεριλαμβάνεται στην 4η χειρότερη από τις 5 ομάδες ταξινόμησης, μαζί με την Τουρκία και άλλες βαλκανικές χώρες.

Την έκθεση της ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάζει σήμερα η «Καθημερινή»*. Στην έκθεση τονίζεται το γεγονός ότι «η εκπαίδευση και η κριτική γνώση επί των ΜΜΕ και της πληροφορίας πρέπει να υφίσταται ως βασική διάσταση στα σχολικά προγράμματα και επίσης να περιλαμβάνεται και στα προγράμματα εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης των εκπαιδευτικών».

Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που πρέπει να μπει στα σχολεία δηλαδή.

Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης ότι μεγάλο ρόλο στην Ελλάδα παίζει, για τα fake news, η έλλειψη ελευθερίας του Τύπου.

Στον πάνω χάρτη βλέπετε τις χώρες με τα χρώματά τους, δεν χρειάζεται να σας εξηγήσουμε πως όσο περισσότερο κοκκινίζει κάποια (χώρα) τότο το χειρότερο... 

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ Gerontakos: Είναι τουλάχιστο οξύμωρο να παρουσιάζει την έρευνα η   Καθημερινή, το συντηρητικό έντυπο  στο οποίο συναγελάζονται σοβαροί αρθρογράφοι και επιστήμονες με πρωτομάστορες της κίτρινης αρθρογραφίας,  της ανενδοίαστης ψευδολογίας  και της αισχρής σάτιρας, όπως ο Θεοδωρόπουλος, η Μάνδρου, ο Μανδραβέλης, ο Πετρουλάκης , ο Χαντζόπουλος κ.α. 

Πρόσφατη είναι η κατάπτυστη "έρευνα-ανάλυση" της τραγωδίας στο Μάτι από τον ίδιο το  διευθυντή της Παπαχελά, που χρέωσε όλα τα αμαρτήματα του κόσμου στην πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ , παραβλέποντας συνειδητά το διαχρονικό έγκλημα  της άναρχης δόμησης στην περιοχή , που διευκόλυνε σε υπέρτατο βαθμό  την ακαριαία σχεδόν μετατροπή της σε κόλαση φωτιάς από την πρωτόγνωρη πυροθύελλα που τροφοδοτήθηκε από τα δωδεκάρια μποφόρ που λυσσομανούσαν εκείνη τη μέρα.

 Meteo: H «πυροθύελλα» που σκότωσε 102 ανθρώπους στο Μάτι μπορεί να  επαναληφθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

H Νάντια Βαλαβάνη κατά «manifesto» για παραπλάνηση και διαστρέβλωση άρθρου της ...