Τρίτη, Ιουλίου 20, 2021

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του κύριου Μπάμπη



Ο κύριος Μπάμπης…


O Μπάμπης Παπαδημητρίου συνεχίζει απτόητος μια “παράδοση” που κέρδισε επάξια (…) από την τηλεοπτική και ραδιοφωνική συχνότητα του Σκάϊ, όταν μπορούσε να λέει ακόμα και τα πιο προκλητικά και προσβλητικά πράγματα για την κοινωνία, ανθρώπους που είχε στοχοποιήσει ή πολιτικά κόμματα με την άνεση που προσφέρει η “αυθεντία”. Τότε που συναινούσε στις προτροπές συναδέλφου του να γκρεμιστούν νοσοκομεία, ή, μετά, όταν “ανακάλυπτε” στο Συριζαϊκό Μαξίμου άντρο χρηστών χασίς που προσφερόταν ακόμα και σε ανταποκριτές ξένων εφημερίδων (Liberation), ώστε, υπό την…επήρρεια, να εγκωμιάζουν την τότε κυβέρνηση.

Πλέον, ο κ. Παπαδημητρίου είναι βουλευτής της Ν.Δ. Αύριο μπορεί να γίνει και υφυπουργός της κυβέρνησης-τουλάχιστον αυτό λέγεται πως επιθυμεί. Και ως βουλευτής πια, οι ρητορικοί αρριβισμοί εκείνης της περιόδου, όταν επαναλαμβάνονται, δεν χρεώνονται μόνο στον ίδιο αλλά και στην κυβέρνηση και το κόμμα με το οποίο εκλέγεται.

Ο βουλευτής της, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (εντός έδρας- κι αυτό έχει τη σημασία του για την απουσία στοιχειώδους “αντίδρασης”) δήλωσε ότι, η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει βιώνει η Γερμανία, με εκατοντάδες νεκρούς και πάνω από 1.000 αγνοούμενους από τις πρωτοφανείς πλημμύρες, είναι «τιμωρία από τον Θεό». Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε: «Στεναχωριέμαι ειλικρινώς για τους ανθρώπους που τους έχει βρει αυτό το κακό με τις πλημμύρες και όλα αυτά στη Γερμανία και το Βέλγιο. Όμως, είναι μία τιμωρία από τον Θεό κυριολεκτικώς, σε κάποιους οι οποίοι μας κούναγαν το δάχτυλο και μας έδειχναν σαν τριτοκοσμική χώρα. Μας λέγανε κάποιοι ότι δεν είστε προσεκτικοί, δεν κοιτάτε τις υποδομές σας».

Κατ’ αρχάς, ο βουλευτής της Ν.Δ θα έπρεπε να στιγματιστεί από το εγχώριο θεολογικό διευθυντήριο επειδή ανοήτως αντιλαμβάνεται πως υπάρχει κάποιος Θεός…τιμωρός που χτυπά με τις δέκα πληγές του Φαραώ οιονδήποτε διαπράττει βλασφημία. Επ’ αυτού θα του άξιζε μια επίπληξη από την Εκκλησία, αν και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Κι αυτό διότι υπάρχει και η αντίληψη πως ο Θεός τιμωρεί από αγάπη, για να στρέψει τον άνθρωπο πάλι προς την σωστή κατεύθυνση. Εάν υιοθετεί αυτή την άποψη τότε τα δεινά που επέπεσαν σε αυτή την χώρα, σε διάφορες στιγμές, αποτελούν “τιμωρία”…

Επιπροσθέτως, εάν αντιμετωπιζόταν σοβαρά από την Γερμανική πρεσβεία της Αθήνας, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο. Έλληνας βουλευτής που θεωρεί πως πολίτες άλλης χώρας (φίλης και ευρωπαϊκής) αξίζουν να υποστούν τραγωδία με την απώλεια ανθρωπίνων ζωών δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Θυμάμαι δυο τουλάχιστον περιπτώσεις κατά το παρελθόν (Δ.Καμμένος, Ν. Νικολόπουλος) που προσβλητικές ρατσιστικές δηλώσεις είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν διεθνώς. Μάλλον θα το αποφύγει κι αυτό και θα περάσει κάτω από τα ραντάρ με εξαίρεση, ίσως, κάποια δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Unacceptable statement by Babi Papadimitriou – “Punishment from God the floods” in Germany

Η αντίληψη που λανσάρει ο κύριος Μπάμπης, ωστόσο, θα μπορούσε να βρει εφαρμογή και από εκείνους που κατηγορεί. Κάποιος Γερμανός βουλευτής, για παράδειγμα, ή ένα γερμανικό μέσο ενημέρωσης θα μπορούσε να ισχυριστεί πως η τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς από τις πλημμύρες στη Μάνδρα, ή η εκατόμβη στο Μάτι, ήταν η θεϊκή…τιμωρία για την ελληνική “ασυνέπεια” στην εφαρμογή των καλβινιστικών κανόνων των μνημονίων. Ή για κάποιον άλλο λόγο.

Η ΑΝΩΘΕΝ τιμωρία υπήρξε, άλλωστε, ένα σλόγκαν που διακινήθηκε -αν και όχι με τον τρόπο που το έκανε ο βουλευτής- από την σχολή Σόϊμπλε, όταν -κατά την άποψη αυτή- οι Έλληνες υφίσταντο δια της χρεοκοπίας τις δέουσες συνέπειες ως “τεμπέληδες της εύφορης μεσογειακής κοιλάδας”. Ο κ. Παπαδημητρίου, ως πύρινος υποστηρικτής των μνημονίων, περίπου συμφωνούσε τότε με αυτή την θεωρία μεταφυσικής προελεύσεως.

Το εύκολο θα ήταν να αποδώσει κανείς την ελαφρότητα του βουλευτή στην συνήθειά του να λέει πράγματα βαριά και ακατάληπτα χωρίς να διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο να υποστεί δημόσια μομφή. Το δύσκολο είναι να αναρωτηθεί κανείς πόσο απέχει η αντίληψη περί θεϊκής τιμωρίας (και ως εκ τούτου, στο μυαλό αρκετών …δίκαιη) των Γερμανών, από γνωστές συνωμοσιολογικές θεωρίες που διατρέχουν εσχάτως -ξανά- τον δημόσιο βίο. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν, για παράδειγμα, πως και ο κοροναϊός είναι “τιμωρία του Θεού κατά των προηγμένων κρατών που καταστρέφουν τον πλανήτη και τον “τρίτο κόσμο”. Οπαδοί του κυρίου Μπάμπη, υπό μία έννοια…

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, τα πολιτικά κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις και διατύπωσαν την θλίψη τους για την ανείπωτη τραγωδία που χτύπησε τη Γερμανία και τις συνέπειες που βιώνει ο πλανήτης εξαιτίας της διαταραχής που έχει προκληθεί στον πλανήτη (κλιματική αλλαγή). Ο κύριος Μπάμπης έχει, προφανώς, άλλη άποψη. Οι Γερμανοί τιμωρούνται γιατί μας κουνούσαν το δάχτυλο. Το παράδοξο είναι πως όταν μας το κουνούσαν ο ίδιος άνθρωπος μάλλον συμφωνούσε και υποστήριζε την ρήση “Βόλφγκανγκ και Γερούν γερά”…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...