Κυριακή, Ιουλίου 11, 2021

Pocketful of Miracles 1961 - Η κόμισσα κι ο γκάνγκστερ/ Η τελευταία ταινία του βραβευμένου με τρία Όσκαρ σκηνοθέτη Φρανκ Κάπρα

https://popcorn.gr/system/movies/covers/21413/large/h-komissa-kai-o-gkangkster-1961.jpg
Κωμωδία - Κωμωδία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
145 λεπτά
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

(1961). Ένας Νεοϋορκέζος γκάνγκστερ και η φιλενάδα του προσπαθούν να μεταμορφώσουν μια μονίμως μεθυσμένη ζητιάνα, που επιβιώνει πουλώντας μήλα, σε κυρία της υψηλής κοινωνίας λίγο πριν τον βασιλικό γάμο της κόρης της με τον γιο ενός κόμη. 

H ζωηρή Άνι είναι μια χαρακτηριστική ζητιάνα της Νέας Υόρκης που πουλάει μήλα από το καλάθι της. Τα μήλα της Άνι είναι περιζήτητα από τον Ντέιβ, έναν λαθρέμπορο αλκοόλ, που πιστεύει ότι του φέρνουν τύχη. Ο Ντέιβ όμως, και η φίλη του Κουίνι Μάρτιν χρειάζονται κάτι παραπάνω από καλή τύχη όταν η Άνι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και πρέπει να την βοηθήσουν. 

Η κόρη της Άνι, Λουίζ που έχει περάσει όλη της τη ζωή σε ένα ισπανικό μοναστήρι έρχεται στην Αμερική με έναν Κόμη και με το γιο του. Ο κόμης θέλει να παντρευτεί την Λουίζ, η οποία πιστεύει ότι η μητέρα της είναι εξέχον μέλος της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Ο Ντέιβ και η Κουίνι πρέπει να μεταμορφώσουν την Άνι σε κυρία των τιμών και να πείσουν τον Κόμη και τον γιο του ότι ανήκουν στην ελίτ της Νέας Υόρκης.

*Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ - Βικιπαίδεια



ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Μπέτι Ντέιβις, Γκλεν Φορντ, Πίτερ Φολκ, Χόουπ Λανγκ

Μπέτι Ντέιβις (1908-1989) - Βικιπαίδεια


Γκλεν Φορντ (1916-2006) - Βικιπαίδεια


Δεν υπάρχουν σχόλια: