Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2023

Στο Κόκκινο 105,5 δεν κοκκίνησαν από ντροπή που "έκαναν γαργάρα" , κοινώς "έπνιξαν", ολόκληρο το διήμερο της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

 

Στο Κόκκινο, 105,5

Τι συμβαίνει στον «105.5 Στο Κόκκινο»

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Την Παρασκευή ο νέος διευθυντής του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «105.5 Στο Κόκκινο» Αδάμ Γιαννίκος ανακοίνωσε το καινούργιο πρόγραμμα της σεζόν, το οποίο ξεκινάει αυτή τη Δευτέρα.

Κάθε νέο πρόγραμμα, πολλώ δε μάλλον όταν αναλαμβάνει και καινούργιος διευθυντής, παρουσιάζει αλλαγές. Κάποιοι έρχονται και κάποιοι φεύγουν. Έτσι κι εδώ στον «105.5 Στο Κόκκινο», κάποια νέα ονόματα ήρθαν όπως οι Κώστας Σαββόπουλος, Δημήτρης Χατζηνικόλας, Κώστας Αργυρός, Κώστας Τσακίρης, Ραφίκ Αμπτίν κ.ά. και κάποια άλλα έμειναν εκτός, όπως οι Νίκος Σβέρκος, Θεόφιλος Σιχλετίδης (θα ακούγεται πλέον μόνο από το Κόκκινο Θεσσαλονίκης, από εκεί που έβγαινε και τώρα δηλαδή), Σπύρος Ραπανάκης και Γιάννης Σμυρλάκης. Και κάποιες εκπομπές άλλαξαν ώρα ή και καταργήθηκαν κιόλας.

Έως εδώ τίποτε το σπουδαίο, συμβαίνει σε όλα τα ραδιόφωνα του κόσμου στην αρχή κάθε σεζόν. Στον «105.5 Στο Κόκκινο» ωστόσο τα πράγματα ήταν διαφορετικά, μια και οι «κομμένοι» από το πρόγραμμα βγήκαν στα social media αφήνοντας αιχμές. Σημείωση: δεν απολύθηκε κανένας τους, απλώς δεν συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα. Αντέδρασαν λοιπόν οι «κομμένοι» θεωρώντας πως το κόψιμό τους είναι πολιτικό, εκπορεύεται από την ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη. «Φαίνεται ότι το σχέδιο για την "αποπαρασίττωση" του ραδιοφώνου και της εφημερίδας, για το οποίο καλούσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα», έγραψε ο Νίκος Σβέρκος. «Θέλω να πιστεύω ότι τα περί "πολιτικής απόφασης με άνωθεν εντολή" δεν είναι ακριβή» και ο Σπύρος Ραπανάκης προσθέτοντας ότι «όσοι ζητούσαν αποπαρασιτώσεις, κεφάλια και εύχονταν "καλό δρόμο" θα είναι σήμερα ικανοποιημένοι».

Προσωπικά θεωρώ ότι κάποιες από αυτές τις αλλαγές έχουν όντως πολιτικό χαρακτήρα. Του Σβέρκου και του Ραπανάκη. Αλλά και οι τοποθετήσεις τους ήταν πολιτικές. Όπως όλων όσοι στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ κατέχουν διευθυντικές θέσεις. Άλλωστε ο ίδιος ο Ραπανάκης στον αποχαιρετισμό του προς τους ακροατές του σταθμού την Παρασκευή το απόγευμα, ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα που τον έκανε διευθυντή στην «Αυγή». Ο τρίτος της παρέας, Γιάννης Σμυρλάκης, τοποθετήθηκε δημοσιογραφικός συντονιστής των μέσων του Ομίλου («Αυγή», «105.5 Στο Κόκκινο», avgi.gr). Τέλος, ο Θεόφιλος, θα ακούγεται μόνο στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που όντως αποτελεί απώλεια για εμάς, τους ακροατές της Αθήνας.

Αλλαγές θα συνέβαιναν στον σταθμό και αν είχε εκλεγεί η Εφη Αχτσιόγλου, μην έχετε καμία αμφιβολία γι' αυτό.

Το κακό με τις αποφάσεις που αφορούν τον «105.5 Στο Κόκκινο» είναι ότι ως επί το πλείστον λαμβάνονται με πολιτικούς όρους και όχι δημοσιογραφικούς. Ή, ακόμα χειρότερα, ραδιοφωνικούς. Ανέκαθεν περισσότερο νοιάζονταν να κρατήσουν ισορροπίες (εσω)κομματικές παρά να δουν το ραδιόφωνό τους ως ραδιόφωνο. Κι ας υπάρχουν μέσα στον «105.5 Στο Κόκκινο» πολλοί και καλοί δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Που παλεύουν να ανεβάσουν τον σταθμό πιο ψηλά στις ακροαματικότητες.

Να σας πω ένα παράδειγμα κακής -ραδιοφωνικής- διαχείρισης για να καταλάβετε; Ενώ το μέγα θέμα αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο «105.5 Στο Κόκκινο» δεν άλλαξε το πρόγραμμά του και δεν έβαλε έκτακτες εκπομπές! Συντονιζόμασταν στον σταθμό να ακούσουμε τι γίνεται στην Κεντρική Επιτροπή και ακούγαμε μουσικές και τραγούδια όπως κάθε weekend. Είναι δυνατόν; Και όμως είναι. Αντί να έχουν στήσει το στούντιο μέσα στο ξενοδοχείο που συνέβαινε η Κεντρική Επιτροπή έπαιζαν ρέγκε και ρεμπέτικα. Δημοσιογραφικά αυτό είναι 100% λάθος.

Σημειωτέον πως πάντοτε ο «105.5 Στο Κόκκινο» ανήκε μεν ιδιοκτησιακά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν ένα ραδιόφωνο όλης της Αριστεράς. Και της εξωκοινοβουλευτικής και των κινημάτων. Όπως πρέπει να είναι δηλαδή. Και θα είναι, δεν έχει λόγο να αλλάξει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γάλλοι σεφ μαγειρικής: εκπαιδευτές και συνεργάτες ή σαδιστές που κάνουν εφιαλτική τη ζωή των εκπαιδευομένων και των υφισταμένων τους;

  Εφιάλτες στην κουζίνα Από τα μικρά μπιστρό ώς τα φημισμένα πολυτελή εστιατόρια, οι...