Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023

Χαρίτσης: Πράξη ευθύνης αλλά και ελπίδας η αποχώρησή μας απ' τον ΣΥΡΙΖΑ


Χαρίτσης: Πράξη ευθύνης αλλά και ελπίδας η αποχώρησή μας απ' τον ΣΥΡΙΖΑ

efsyn.gr

Eurokinissi/Αντώνης Νικολόπουλος

Χαρίτσης: Πράξη ευθύνης αλλά και ελπίδας η αποχώρησή μας απ' τον ΣΥΡΙΖΑ


Ο βουλευτής τόνισε ότι στόχος είναι να συγκροτηθεί νέα Κ.Ο. και ότι «αντίπαλος μας δεν είναι το κόμμα του κ. Κασσελάκη, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Δεν έβγαλε καμιά είδηση η αποψινή συνέντευξη του Αλέξη Χαρίτση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μερικές ώρες μετά την αποχώρησή του μαζί με άλλους 8 βουλευτές απ' τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο πρώην υπουργός, που ανήκει στην λεγόμενη ομάδα των 6+6, απέφυγε να απαντήσει αν θα είναι ο ίδιος ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θέλουν να συγκροτήσουν μαζί με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, που αποχώρησαν πρώτοι. Και αυτή ήταν μια απ' τις φήμες που κυριαρχούν τις τελευταίες ώρες αφού είχε καταστεί σαφές πως η ομάδα θα αποχωρήσει απ' το κόμμα και ήθελαν τον ίδιο να βγαίνει μπροστά αυτή τη φορά απ' την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία είχε διεκδικήσει την αρχηγία.

Ο Αλέξης Χαρίτσης μίλησε όμως για τους λόγους της αποχώρησης και άφησε εκ νέου αιχμές για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την οποία κατηγόρησε για «προγραμματικές παλινωδίες» και «αυταρχικότητα».

«Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη μέρα, γιατί εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα που δεν είμαστε περαστικοί, το χτίσαμε» τόνισε ο βουλευτής και χαρακτήρισε την αποχώρησή τους «πράξη ευθύνης αλλά και ελπίδας». Και αυτό, όπως εξήγησε, επειδή χρειάζεται μια νέα πρόταση απέναντι στην μονοκρατορία του κ. Μητσοτάκη. «Αντίπαλος μας από εδώ και πέρα δεν είναι το κόμμα του κ. Κασσελάκη, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε.

«Φεύγουμε για λόγους που έχουν να κάνουν και με την πολιτική, και με την ιδεολογία και με τη δημοκρατία μέσα στο κόμμα» είπε και σημείωσε ότι η πολιτική γραμμή Κασσελάκη δεν ταιριάζει ούτε με το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τις απαιτήσεις της κοινωνίας για αριστερή διέξοδο.

«Η βασική μας διαφορά είναι και το πώς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική. Δεν είναι ζήτημα deal σε κεντρικό επίπεδο μεταξύ στελεχών» είπε ακόμα, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής τους. «Είδαμε μια πλήρη μετάλλαξη ενός πολιτικού χώρου που με πολύ μεγάλο κόπο χτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια», συνέχισε και πρόσθεσε: «το τιμόνι γυρίζει όχι μόνο δεξιά, αλλά και προς την απαξίωση και την ανυποληψία».

Κληθείς να απαντήσει σε όσους τους ασκούν κριτική πως δεν έδωσαν χρόνο στον νέο πρόεδρο είπε: «Απ' τη μεριά μας δεν άρχισε κανένα όργανο, δεν βγήκαμε στα ΜΜΕ, τοποθετηθήκαμε στα όργανα».

Σχετικά με τις συζητήσεις για νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα είπε ότι πρώτος στόχος είναι να συγκροτηθεί μια Κ.Ο. που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε τις προτάσεις μας και μετά να δούμε τα βήματα, αναφερόμενος στο τι πολιτικός σχηματισμός μπορεί να προκύψει. «Δεν έχουμε καταλήξει πώς θα λέγεται» απάντησε. «Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μια παρουσία μαχητική και τεκμηριωμένη και να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας με πολλούς άλλους» είπε και αναφέρθηκε σε κινήματα της οικολογίας και φεμινισμού. «Εμείς θα δώσουμε βάση στο πολιτικό περιεχόμενο» είπε ακόμα και πρόσθεσε πως «δεν μας ενδιαφέρει η επιστροφή στο παλιό». Είμαι ιδιαίτερα αιισιόδοξος γιατί βλέπω στην ομάδα που έχει αποχωρήσει υπάρχουν άνθρωποι με πολύ μεγάλη εμπειρία και επάρκεια και που καλύπτουν αρκετούς τομείς, σημείωσε επίσης.

Κληθείς να σχολιάσει πώς βλέπει το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την αποχώρηση τους, είπε ότι είναι «απολύτως σεβαστή η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα».


 Δημήτρης Παπαδημούλης: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ - Έχουν φύγει οι 3 από τους  5 ευρωβουλευτές του κόμματος | DIFERNEWSAποχώρησε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι σχέση έχει η ΑΕΚ με το Φαρ Ουέστ ;

Λούφαξαν στην σιωπή Του Τάκη Ψαρίδη anoixtoparathyro.gr Την στιγμή που η βία έχει εξαπλωθεί ακόμα και στα δημοτικά σχολεία, κάποιοι σ...