Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2023

Η συνταγή Πολάκη για τη δυσφήμιση των αντικασσελακικών

ΣΥΡΙΖΑ: Η μέθοδος Πολάκη και οι μύθοι του βάλτου

Γεράσιμος Λιβιτσάνος


polakis

O Παύλος Πολάκης στην Κεντρική Επιτροπή 

Με την θεωρία του εσωτερικού εχθρού επιχειρεί η ηγεσία να αντιμετωπίσει την νέα πολιτική κρίση.

  • 19 Νοεμβρίου 2023 

Στην… “συνταγή Πολάκη”, που όπως φαίνεται ουδέποτε εγκατέλειψε, επανέρχεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει το νέο κύμα πολιτικής κρίσης που δρομολογείται με την πανελλαδική συνδιάσκεψη των “6+6” και την προοπτική της εξόδου από το κόμμα. Επιβεβαιώνοντας έτσι όσους εκτιμούσαν ότι η “χείρα φιλίας” του Στέφανου Κασσελάκη προς τους διαφωνούντες ήταν απλώς επικοινωνιακή κίνηση.

Ήδη στο διαδίκτυο καταγράφονται τα πρώτα σημάδια της μεταστροφής της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα. “Μεσαία” στελέχη προσκείμενα στην σημερινή ηγεσία έχουν ήδη αρχίσει να αναπαράγουν την “συνωμοσιολογική” επιχειρηματολογία που φραστικά ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αποδοκιμάσει στις τελευταίες συνεντεύξεις του. Επαναφέροντας είτε τα περίφημα “sms της Αχτσιόγλου” (υπόθεση για την οποία η πρώην υπουργός έχει προσφύγει  στη Δικαιοσύνη), είτε την θεωρία του “μαξιλαριού του Τσακαλώτου” ενώ συνεχώς αναπαράγεται η λέξη «αποστάτες” που χρησιμοποίησε στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στον Αντέννα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μέρος της επικοινωνιακής «επιχείρησης” φαίνεται να είναι και η παράφραση των όσων φέρεται να είπε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη των “6+6” ο βουλευτής Α’ Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλος. Ιδίως η εκτίμησή του ότι συνιστά “βάλτο” η τακτική αναζήτησης εσωτερικών εχθρών που επιχειρεί η ηγεσία του κόμματος ως στοιχείο που δεν επιτρέπει την ουσιαστική πολιτική συζήτηση. Προκειμένου η θέση αυτή να “περάσει” ως επίθεση γενικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ και στα μέλη του.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί η πολιτική διαφωνία που εξέφρασε ο συγκεκριμένος χώρος μέσω των 1000 και πλέον στελεχών που συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη ως προσπάθεια διατήρησης ή επαύξησης προσωπικών προνομίων.

Προάγγελος αυτής της τακτικής άλλωστε ήταν και η επιλογή του Παύλου Πολάκη να επιτεθεί φραστικά το Σάββατο μέσω των social media στην Σία Αναγνωστοπούλου όταν αυτή αμφισβήτησε την πολιτική επιλογή του ορισμού του ως υπερ-συντονιστή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: