Σάββατο, Νοεμβρίου 18, 2023

Imany - Voodoo Cello (Full Album)

https://static.qobuz.com/images/covers/6a/0s/fvzgbr8sb0s6a_600.jpg


Voodoo Cello

Imany

Στο τρίτο της άλμπουμ, η Imany διασκευάζει τα αγαπημένα της τραγούδια με ένα σύνολο οκτώ τσέλο.

 Ενώ στα περισσότερα cross-over άλμπουμ οι ερμηνευτές περιβάλλουν τους εαυτούς τους με ειδικούς ενορχηστρωτές και παραγωγούς στον τομέα τους, εδώ η γεννημένη στην Προβηγκία τραγουδίστρια έχει τον πλήρη έλεγχο του όλου έργου.


 Το Voodoo Cello ανοίγει με glissandi που παραπέμπουν στις σειρήνες ασθενοφόρων, σαν να υποδηλώνουν την υποκείμενη τρέλα του τραγουδιού του Jacques Brel,  που η Imany ντύνει εδώ με τη μαγευτική φωνή της (μια αγγλική έκδοση του Ne me quitte pas).

 Ένα άλλο κομμάτι που εξιτάρει , το Wild World του Cat Stevens, ερμηνεύεται κομψά από την τραγουδίστρια και τους υποστηρικτές της.


  Το άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης πολλές από τις επιτυχίες που συνδέονται συνήθως με το γκρουπ FM, οι οποίες είναι προικισμένες με μια συγκεκριμένη βαρύτητα εδώ: το I'm Still Standing του Elton John, το Believer του Imagine Dragons, το All The Things She Said του ρωσικού ντουέτου, το Like a της Madonna Prayer και Bonnie Tyler's Total Eclipse of the Heart.  

Για αυτό το τελευταίο κομμάτι - ένα από τα πιο εκπληκτικά του άλμπουμ - οι έντονοι και παράφωνοι ήχοι των τσέλο αναπόφευκτα θυμίζουν τη γοτθική ατμόσφαιρα του σκηνικού του διάσημου πρωτότυπου μουσικού βίντεο της Ουαλής τραγουδίστριας.

Στην κατηγορία "αξιοπερίεργα", θα πρέπει να αναφέρουμε το πολύ γλυκό ηχητικά Les Voleurs d'eau, ένα ξεχασμένο κομμάτι του Henri Salvador από το 1989.


  Ως bonus τραγούδι , η Imany προσφέρει μια remix έκδοση του Black's Wonderful Life, στην οποία τα τσέλο συνοδεύονται από κλαμπ ρυθμό.

© Nicolas Magenham/Qobuz.com

TRACK LIST

1 00:00 If You Go Away 2 03:52 Believer 3 08:33 Wonderful Life 4 13:08 I'm Still standing 5 17:07 Les Voleurs D'Eau 6 20:39 The A Team 7 25:07 All The Things She Said 8 29:14 Like A Prayer 9 34:48 Total Eclipse Of The Heart 10 39:23 Take Me To Church 11 43:48 Little Black Angels 12 46:38 Wild World 13 50:43 Wonderful Life (Stream Jockey rework)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...