Τρίτη, Μαρτίου 29, 2022

Ελληνικά συστημικά Μίντια : “Iδιωτικά κανάλια: 61,7% κυβέρνηση – 16,2 αξιωματική αντιπολίτευση … ΕΡΤ: 55,3% ΝΔ – 16,7 ΣΥΡΙΖΑ. 16,7 όλοι οι άλλοι!”

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjIsE0_cDtFHUFY0pNNNtf7h9D9Npgg0YGI6BHmjsh9zXljuDBtOpoET_Q3-kgTA_nGGI7U-JdcRT3xuA03_RxqPfyACzxJabd53AL7RQdDFO418kyJFbdAindqOUj_XXNClBshePALoTuiH0r0hzIp5xvjOIrMpet27vJo07cP3zSpPikqYizyqgDT=s16000

Το’ πε και το’ κανε ο Γιώργος Κύρτσος: Πάει στην ΕΕ Μητσοτάκη – ΕΣΡ! “Iδιωτικά κανάλια: 61,7% κυβέρνηση – 16,2 αξιωματική αντιπολίτευση … ΕΡΤ: 55,3% ΝΔ – 16,7 ΣΥΡΙΖΑ. 16,7 όλοι οι άλλοι!”

2020mag.gr

Τον “θηριώδη” κυβερνητικό έλεγχο στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και στην κρατική ΕΡΤ φέρνει στο Ευρωκοινοβούλιο ο Γιώργος Κύρτσος!


Το ΕΣΡ καταγράφει τη συστηματική παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας αλλά οι εκπρόσωποί του δηλώνουν ότι δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό ούτε τα μέσα για να πραγματοποιήσουν ποιοτική έρευνα, όχι απλά ποσοτική, και να επιβληθούν στη συνέχεια ποινές για την παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας».

Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, σε ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ερώτηση Κύρτσου:

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το 2020, το καθεστώς που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας απέχει από την πολιτική πολυφωνία και τους ευρωπαϊκούς κανόνες του κράτους δικαίου.

Συνολικά 61,7% του χρόνου των πανελλαδικών τηλεοπτικών καναλιών αφιερώθηκαν στην κυβερνητική παράταξη και μόλις 16,2% του χρόνου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και 13,1% του τηλεοπτικού χρόνου στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια τηλεόραση, 55,3% του χρόνου είναι αφιερωμένο στην κυβερνητική παράταξη, 16,7% στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και 16,7% στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΕΣΡ καταγράφει τη συστηματική παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας αλλά οι εκπρόσωποί του δηλώνουν ότι δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό ούτε τα μέσα για να πραγματοποιήσουν ποιοτική έρευνα, όχι απλά ποσοτική, και να επιβληθούν στη συνέχεια ποινές για την παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας.

Ερωτάται ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος είχε επισημάνει σε παρέμβασή του στη Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής, τις σοβαρές ελλείψεις στη λειτουργία του ΕΣΡ, τι προτίθεται να κάνει για να μπορέσει το ΕΣΡ να εκπληρώσει την αποστολή του και εάν θα ζητήσει από την ελληνική να εφαρμόσει φιλελεύθερες, δημοκρατικές πρακτικές στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Exhibition Tour–Look Again: European Paintings 1300-1800

Join curators Stephan Wolohojian, Adam Eaker, David Pullins, and Anna-Claire Stinebring along with their special guests as they guide you th...