Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2022

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΙΚΟΣ ΝΕΟΜΑΚΑΡΘΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ/ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 



2. Οι παθιασμένοι νεοφιλελέδες (μας)

Έχουν κι αυτοί, όμως, τερματίσει το κιτς. Πήγε η Σία Κοσιώνη στις πλατείες και βάλθηκε να αγκαλιάζει όποια ξανθιά γαλανομάτα έβρισκε

Όλγα Στέφου | ΑυγήΌλγα Στέφου

πηγή: Αυγή


Από το δημοψήφισμα είχαμε να δούμε τέτοια παθιασμένη και ομογενοποιημένη ταύτιση του νεοφιλελεύθερου μπλοκ. Έπρεπε να εισβάλει ο Πούτιν στην Ουκρανία για να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους όλες αυτές οι “ψύχραιμες” φωνές της… ειρήνης: Από τον Άδωνι Γεωργιάδη ώς τον Αρίστο Δοξιάδη, ώς τον Αντώνη Καφετζόπουλο και ώς τις διαδικτυακές περσόνες, η νεοφιλελέ πολυκατοικία αποφασίζει και πώς ορίζεται η ειρήνη.

 Εν ολίγοις, όποιος δεν είναι με την κυβέρνηση του Ζελένσκι και το Τάγμα του Αζόφ στηρίζει τον πολεμοχαρή Πούτιν. Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν εγκληματικό.

Εδώ μέχρι και ο πάλαι ποτέ αγαπητός Αρκάς έχει αναχθεί σε ιδεολογικό τους ινστρούχτορα, εξισώνοντας Πούτιν, Στάλιν και Χίτλερ. Τι απαντά ο Αρκάς σε όσους αντέδρασαν για τη φωτογραφία με Χίτλερ, Στάλιν  και Πούτιν | Liberal.grΑλλά πάντα έτσι ήταν οι νεοφιλελέδες, τόσο σίγουροι για τις απόψεις τους που για να τις υπερασπιστούν αναγκάζονταν να αλλάξουν όσα μας δίδαξε η Ιστορία. Φευ και πάλι φευ!

Σε τέτοιο σημείο έχουν φτάσει, που ξεπλένουν ακόμη και τον ναζισμό. Ή, μάλλον, όχι, αυτό είναι λάθος. Πάντα ξέπλεναν τον ναζισμό. Τέλος πάντων, τον ξεπλένουν και τώρα. Τολμάς να μιλήσεις για τους ναζί Ουκρανούς και αυτομάτως είσαι εγκληματίας πολέμου.

Το καλύτερο (;) είναι η εργαλειοποίηση του πολέμου για να δικαιολογήσουν τα εγχώρια αδικαιολόγητα. Ο Σταϊκούρας να επιμένει ότι είμαστε σε πόλεμο, εξηγώντας γιατί θα αυξηθούν κι άλλο οι λογαριασμοί, ο Πέτσας να μας προτείνει να κρατήσουμε μικρότερο καλάθι (που το ίδιο επιθυμώ και δι’ υμάς, μεταξύ μας, κύριε Πέτσα) για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, ο Κεφαλογιάννης να επιμένει ότι η ακρίβεια στο Ιράκ και τη Συρία είναι χειρότερη και ο Άδωνις, που πατρίδα του είναι η Ε.Ε., να θεωρεί ύβρη το ανεύρυσμα έπειτα από κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί στην Ουκρανία πέφτουν βόμβες. Από όλους αυτούς, το ακαταλόγιστο το έχει μόνο ο Άδωνις, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι. Ευρωπαίος πατριώτης είναι ο άνθρωπος, αν γινόταν κανένα αστείο και η Ελλάδα αποχωρούσε από την Ε.Ε., θα έμενε χωρίς τόπο, χωρίς ελπίδα, χωρίς πατρίδα.

Έχουν κι αυτοί, όμως, τερματίσει το κιτς. Πήγε η Σία Κοσιώνη στις πλατείες και βάλθηκε να αγκαλιάζει όποια ξανθιά γαλανομάτα έβρισκε. Ψείρες κόντεψε να κολλήσει μέχρι να πετύχει μια Ουκρανή για να την καταγράψουν οι κάμερες. Ξεμεσιάστηκε, νέα γυναίκα. Θέλει θυσίες η προεκλογική καμπάνια. Γιατί αν δεν το καταλάβαμε, όλα αυτά γίνονται για τις επικείμενες πρόωρες εκλογές.

______________________

2.

Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος: "Ο νεομακαρθισμός απειλή για την ενημέρωση και τη Δημοκρατία"

Η ευκολία με την οποία γνωστοί κήνσορες καταδικάζουν δημόσια συναδέλφους δημοσιογράφους ως «Πουτινικούς» και δήθεν υποστηρικτές του μακελειού που βιώνει ο ουκρανικός λαός από τη ρωσική εισβολή, δεν εκπλήσσει αλλά προκαλεί.



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημόσιος δημοσιογραφικός λόγος κατρακυλά σε βαρύτατους απειλητικούς χαρακτηρισμούς, σε διχαστικές και μισαλλόδοξες κραυγές, με ύφος ιεροεξεταστών, λέει η Συσπείρωση.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

Κι όμως κάθε φορά οι, σχεδόν πάντα, ίδιοι πρωταγωνιστές σαν να μην έχουν διδαχθεί τίποτα από το παρελθόν τους.

 Η ευκολία με την οποία γνωστοί κήνσορες καταδικάζουν δημόσια συναδέλφους δημοσιογράφους ως «Πουτινικούς» και δήθεν υποστηρικτές του μακελειού που βιώνει ο ουκρανικός λαός από τη ρωσική εισβολή, δεν εκπλήσσει αλλά προκαλεί.

Τελευταίο κρούσμα υπήρξε η συντονισμένη δημόσια επίθεση από γνωστούς «δημοσιογράφους» και δημοσιολόγους, που δέχεται ο συνάδελφος Θωμάς Σίδερης, zoornalistas: Ο Θ. Σίδερης υποψήφιος για βραβείο καλύτερου Ευρωπαίου  δημοσιογράφουεπειδή… τόλμησε στο εξαιρετικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει κάθε εβδομάδα από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, να ασχοληθεί και να παρουσιάσει αδιάσειστα διεθνή στοιχεία για το διαβόητο «Τάγμα Αζόφ».https://www.imerodromos.gr/wp-content/uploads/2022/02/Azov-neo-nazi-630x340-1.jpg

Για τη Συσπείρωση Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος η αξία της δημοσιογραφικής δουλειάς μετριέται καθημερινά, ειδικά σε τόσο ακραίες συνθήκες όπως είναι ένας εν εξελίξει πόλεμος και όλοι οι συνάδελφοι αγωνίζονται, εβδομάδες τώρα, να φωτίσουν με πλουραλισμό, αξιοπιστία, αξιοποίηση όλων των πηγών, την κορυφαία τραγωδία που βιώνει ο κόσμος. 

Και φυσικά όλοι γυρίζουν την πλάτη σ΄  εκείνους που εζήλωσαν δόξα Στρατοδίκη και αναβιώνουν ένα κλίμα νεομακαρθισμού, απειλή για τη Δημοκρατία, την Ενημέρωση αλλά και για όσους συναδέλφους τολμούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους με ανεξαρτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: