Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2022

Παπατζούλης-τεμπελούλης ο διδακτορικός

Δίκτυο Ερευνητριών/των: H «άριστη τεμπελιά του κ. Πατούλη»


Mε παρέμβασή του το Δίκτυο Ερευνητριών και Ερευνητών μιλάει για «τεράστιο ποσοστό λογοκλοπής του διδακτορικού του κ. Πατούλη», καλώντας τη διοίκηση του ΕΚΠΑ καθώς και την υπουργό Παιδείας να προχωρήσουν «στην καθαίρεση του Διδακτορικού τίτλου του κ. Πατούλη».


Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ περί εκτεταμένης λογοκλοπής στη διδακτορική διατριβή του από το 2019 περιφερειάρχη Αττικής, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τέως προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τέως δημάρχου Αμαρουσίου.

Μπορεί ο ίδιος με δήλωσή του να αρνείται τα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα, ωστόσο, όπως με παρέμβασή του το Δίκτυο Ερευνητριών και Ερευνητών, τονίζει: «Καθένας και η καθεμία μπορεί να χρησιμοποιήσει το turnitin και να αντιληφθεί το τεράστιο ποσοστό λογοκλοπής του διδακτορικού του κ. Πατούλη. Χρέος της Διοίκησης του ΕΚΠΑ, καθώς και της Υπουργού Παιδείας είναι να προχωρήσει στην καθαίρεση του Διδακτορικού τίτλου του κ. Πατούλη. Να προβεί σε έλεγχο της επταμελούς επιτροπής των μελών ΔΕΠ που ενέκριναν το διδακτορικό του και ανακήρυξε τον ίδιο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου, εξισώνοντας τη δουλειά χιλιάδων επιστημόνων με μια ψεύτικη και κλεμμένη διατριβή»

Η ανακοίνωση

«Σύμφωνα με δήλωση του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Αλέξη Πατέλη, οι κάτοχοι διδακτορικών είναι τεμπέληδες. Τεμπέληδες δηλαδή όσες και όσοι αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της ζωής τους για την απόκτηση του υψηλότερου ακαδημαϊκού τίτλου..

Στην περίπτωση του περιφερειάρχη  Αττικής και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργου Πατούλη, το λογοκλεμένο διδακτορικό του, είναι χρήσιμος τίτλος, σκαλοπάτι επιφάνειας για την κατά τα άλλα γκλάμουρους πορεία ενός απαστράπτοντα αρίστου. Ο κ. Πατούλης δεν είναι τεμπέλης. Με έτοιμο διδακτορικό γλύτωσε χρόνο στον δρόμο για την επιτυχία σε ανώτερες θέσεις ευθύνης επιστημονικών συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Άξιος και άριστος δείχνει πως πρέπει να γίνεται η δουλειά. Βεβαίως άριστη και άξια είναι και η επταμελής επιτροπή που έκρινε το διδακτορικό του.

Τα παραπάνω εξηγούν τη στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους ερευνητές και τις ερευνήτριες της χώρας. Από την πλήρη υποβάθμισή των διδακτόρων στον δημόσιο λόγο, την αναδιάρθρωση των ελληνικών πανεπιστημίων μέχρι και τις προτάσεις για κατάργηση του ΕΛΙΔΕΚ, του μεγαλύτερου φορέα δημόσιας χρηματοδότησης της έρευνας στη χώρα.

Η αριστεία μετριέται σε τίτλους που συλλέγει κάποιος χωρίς να δίνεται καμία αξία στο πραγματικό περιεχόμενο, στην προσφορά στην επιστήμη και τελικά στην κοινωνία. Η τεμπελιά μετριέται στα παραγωγικά χρόνια που δαπανά κάποιος να ολοκληρώσει το διδακτορικό του, όταν αμείβεται με ελάχιστα χρήματα για το έργο που παράγει, και δουλεύει ατελείωτες ώρες σε εργαστήρια και βιβλιοθήκες για πρωτογενή γνώση, ουσιαστική και χρήσιμη για την ακαδημαϊκή έρευνα.

Καθένας και η καθεμία μπορεί να χρησιμοποιήσει το turnitin και να αντιληφθεί το τεράστιο ποσοστό λογοκλοπής του διδακτορικού του κ. Πατούλη. Χρέος της Διοίκησης του ΕΚΠΑ, καθώς και της Υπουργού Παιδείας είναι να προχωρήσει στην καθαίρεση του Διδακτορικού τίτλου του κ. Πατούλη. Να προβεί σε έλεγχο της επταμελούς επιτροπής των μελών ΔΕΠ που ενέκριναν το διδακτορικό του και ανακήρυξε τον ίδιο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου, εξισώνοντας τη δουλειά χιλιάδων επιστημόνων με μια ψεύτικη και κλεμμένη διατριβή.

ΥΓ 1.  Μάλλον ο κ. Πατέλης ανθρώπους σαν τον κ. Πατούλη είχε στο μυαλό του όταν δήλωνε πως δεν θα προσλάμβανε κατόχους διδακτορικών…

ΥΓ 2. Να θυμίσουμε πως πριν λίγα χρόνια η Ελληνική Δικαιοσύνη είχε αποφασίσει την απόλυση και φυλάκιση για δέκα χρόνια μίας καθαρίστριας επειδή είχε προσληφθεί με πλαστό απολυτήριο. Στην περίπτωση του κλεμμένου διδακτορικού του κ. Πατούλη τι πρέπει να γίνει?»

Διδακτορικό Πατούλη: Οργή στο twitter μετά τις καταγγελίες για λογοκλοπή ...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)