Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022

Ο Δημήτρης Μυστακίδης προς Στάθη Καλύβα, σύμβουλο του Μητσοτάκη: «Τόσο πολύ σας έχει πειράξει αυτή η συναυλία για την Ειρήνη;»

Ο Δημήτρης Μυστακίδης προς Στάθη Καλύβα,  σύμβουλο του Μητσοτάκη: «Τόσο πολύ σας έχει πειράξει αυτή η συναυλία για την Ειρήνη;»

Ο "άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού", Στάθης Καλύβας, επιτίθεται στους καλλιτέχνες της Συναυλίας Ειρήνης, αλλά και σε αυτούς που συμμετείχαν στη συναυλία αλληλεγγύης για τον Αμίρ και τον Ακίφ στην Μυτιλήνη, τους πρόσφυγες που καταδικάστηκαν σε 50 χρόνια φυλακή ως «διακινητές» επειδή έσωσαν ανθρώπους από πνιγμό.

Μυστακίδης σε σύμβουλο του Μητσοτάκη: «Τόσο πολύ σας έχει πειράξει αυτή η συναυλία για την Ειρήνη;»

"Γιατί οι καλλιτέχνες στη «συναυλία ειρήνης» μας φλομώνουν στην υποκρισία", είναι ο τίτλος της ανάρτησης του Στάθη Καλύβα, η οποία αναδημοσιεύθηκε στο iefimerida.gr και επιτίθεται στους καλλιτέχνες λέγοντας πως «συντάσσονται με τους θύτες».

Ο σπουδαίος κιθαρίστας Δημήτρης Μυστακίδης, απάντησε με ανάρτησή του στον "άτυπο σύμβουλο του πρωθυπουργού".

«Ο συγγραφέας (Στάθης Καλύβας) βγάζει αυτό το συμπέρασμα ακολουθώντας την απλή γνωστή από τους Ναζί παρακάτω λογική: αφού οι καλλιτέχνες (γενικώς) που συμμετέχουν στην αντιπολεμική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Ρωσία, συντάσσονται με τον θύτη και όχι με το θύμα τότε και καλλιτέχνες που παίξανε στην Μυτιλήνη συντάσσονται με τους θύτες και όχι με τα θύματα ... Θα αφήσω απ΄ έξω όλα αυτά που διάβασα ως προς το επιστημονικό του έργο, μιας και ξέρω ότι ο ακαδημαϊκός χώρος δεν λειτουργεί πάντα με τις πιο αγνές προθέσεις. Θα μείνω στο “άτυπος σύμβουλος του Πρωθυπουργού” και θα θέσω ένα απλό ερώτημα. Τόσο πολύ σας έχει πειράξει αυτή η συναυλία για την Ειρήνη;», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μυστακίδης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Μυστακίδη:

Σήμερα με ενημέρωσαν ότι ένας επιστήμονας με βαρύ βιογραφικό, ο κύριος Στάθης Kαλύβας έκανε μια ανάρτηση στα social την οποία αναδημοσίευσε το site, iefimerida, στην οποία κατηγορεί όλους εμάς που συμμετείχαμε στην συναυλία αλληλεγγύης για τον Αμίρ και τον Ακίφ στην Μυτιλήνη για υποκρισία.

Μάλιστα χρησιμοποιώντας την θεωρία της συλλογικής ευθύνης έχει βγάλει και ετυμηγορία για την συγκεκριμένη περίπτωση λέγοντας πως συντασσόμαστε με τους θύτες (Αμίρ και Ακίφ) και όχι με τα θύματα (δεν ξέρω ποιους εννοεί εδώ σαν θύματα. Ίσως αυτούς που έσωσαν οι συγκεκριμένοι, βγάζοντας τους στην ακτή όταν τους εγκατέλειψαν μεσοπέλαγα οι διακινητές).

Όλο το άρθρο εδώ

https://www.iefimerida.gr/.../stathis-kalybas-synaylia...

Ο συγγραφέας λοιπόν βγάζει αυτό το συμπέρασμα ακολουθώντας την απλή γνωστή από τους Ναζί παρακάτω λογική: αφού οι καλλιτέχνες (γενικώς) που συμμετέχουν στην αντιπολεμική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Ρωσία, συντάσσονται με τον θύτη και όχι με το θύμα τότε και καλλιτέχνες που παίξανε στην Μυτιλήνη συντάσσονται με τους θύτες και όχι με τα θύματα.

Εντυπωσιασμένος που ένας καθηγητής πολιτικών επιστημών από την Οξφόρδη έγραψε για εμάς έψαξα να δω ποιος είναι.

Βρίσκω λοιπόν αυτό το άρθρο

Από τα Τάγματα Ασφαλείας στην πρωθυπουργική «ευτυχία»

το οποίο μου έλυσε όλες τις απορίες.

Θα αφήσω απ έξω όλα αυτά που διάβασα ως προς το επιστημονικό του έργο, μιας και ξέρω ότι ο ακαδημαϊκός χώρος δεν λειτουργεί πάντα με τις πιο αγνές προθέσεις.

Θα μείνω στο “άτυπος σύμβουλος του Πρωθυπουργού” και θα θέσω ένα απλό ερώτημα.

Τόσο πολύ σας έχει πειράξει αυτή η συναυλία για την Ειρήνη;

Δημήτρης Μυστακίδης

Λαϊκός κιθαρίστας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη Μέση Ανατολή: Όλες οι εξελίξεις LIVE

  Ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν, σε αναβρασμό η Μέση Ανατολή Israel struck Iran and there was pre-notification to the US from Tel Aviv, says Reu...