Σάββατο, Ιανουαρίου 01, 2022

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ : Να ενισχύσουμε τους γιατρούς του ΕΣΥ σαν τα μάτια μας! Να προστατέψουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας!

Οι δύο τελευταίες αναρτήσεις στο facebook  της εντατικολόγου στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης Χριστίνας Κυδώνα, μιας γιατρού που με ανιδιοτέλεια και  αυταπάρνηση δίνει καθημερινά τον αγώνα , για να σώσει ζωές !Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

1.

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος  

«Ένα δέμα ήρθε σήμερα στο Ιπποκράτειο από την Κρήτη: είχε μέσα μία χριστουγεννιάτικη μπάλα, ένα πλεκτό δεντράκι κι αυτό το σημείωμα... θυμήθηκα τον άρρωστο που νοσηλεύσαμε πέρυσι για πολύ καιρό, είχε διακομιστεί από ένα χωριό της Κοζάνης με αρκετές επιπλοκές και τα παιδιά του ζούσαν σε Αθήνα και Χανιά. Όταν καταφέραμε να του κάνουμε εξιτήριο, έφυγε κατευθείαν για Αθήνα κοντά τους. Αυτό το δώρο ήταν ό,τι πιο συγκινητικό για την δύσκολη χρονιά που φεύγει.
Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία, καλή καρδιά και διαρκή αγώνα για την ενίσχυση του ΕΣΥ.»

 ________________________
 
2. 
 
«Αντιπροσωπευτικό δείγμα από τη χθεσινή εφημερία του Ιπποκρατείου. Προσήλθαν 185 άτομα το 24ωρο στα ΤΕΠ covid, εισήχθησαν καμιά 60αριά (1 στους 3 νοσηλεύεται). Στη δική μας πτέρυγα μπήκαν 20 (το νοσοκομείο έχει τρεις πτέρυγες για covid ασθενείς), εκ των οποίων οι 15 ήταν ανεμβολίαστοι με μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη και οι 5 εμβολιασμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 65. (δις με πέραν του πενταμήνου χρονική απόσταση από την τελευταία δόση ή πρόσφατα είχαν κάνει την πρώτη δόση, εμπίπτουν δηλαδή στην κατηγορία "ακάλυπτοι"). Ουσιαστικά οι κλινικοί γιατροί βλέπουμε στην πράξη ό,τι ανακοινώνουν οι ερευνητικοί επιστήμονες διεθνώς. Τα υποκείμενα νοσήματα είναι ή πολύ κοινά (υπέρταση, διαβήτης) ή κανένα, αρρωσταίνουν σοβαρά και οι υγιείς.
Μην επιμένετε στην καραμέλα ότι δεν κινδυνεύετε από μια ίωση.
Προσέχετε και , επιτέλους,  LOOK UP !

Δεν υπάρχουν σχόλια: