Σάββατο, Ιανουαρίου 22, 2022

Η Σεζέν Ακσού τραγουδά «Πείτε ένα "γεια" στους αδαείς Aδάμ και Εύα» στο τραγούδι Şahane Bir Şey Yaşamak/Nα ζήσουμε κάτι εκπληκτικό και οι φανατικοί μουσουλμάνοι την απειλούν με... Τζιχάντ

Η Σεζέν Ακσού είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ποπ τραγουδίστριες στην Τουρκία. Σ' ένα από τα τελευταία της κομμάτια, το "Sahane Bir Şey Yaşamak" (θαυμάσια στιγμή να ζήσεις), ένας από τους στίχους μιλά για τους "αδαείς Αδάμ και Εύα".

Επειδή στο μύθο των πρωτοπλάστων πιστεύουν και οι μουσουλμάνοι, η κοπέλα δέχεται ένα ασύλληπτο διαδικτυακό μπούλινγκ, ακόμα και από τον φανατικό μουσουλμάνο και  "συγκυβερνήτη" του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που αποκάλεσε το τραγούδι "σκατόπραγμα".

Ο βουλευτής του κυβερνώντος AKP, Μουσταφά Ασιγκόζ μίλησε για "επίθεση στις αξίες μας με το πρόσχημα της τέχνης και τηης μουσικής" και συμπλήρωσε ότι "η κοινωνία έχει βαρεθεί ανθρώπους όπως η Ακσού.

O Aχμέτ Ουνλού, θρησκευτικός παράγοντας που βρίσκεται κοντά στο κυβερνητικό στρατόπεδο, υπογράμμισε ότι "από το στίχο και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε αν ο Αλλάχ είναι ευχαριστημένος με τη σημερινή κοινωνία". Κάποιοι, ακόμα πιο θερμόαιμοι, έσπευσαν να διαδηλώσουν κάτω από το σπίτι της τραγουδίστριας.

Ακόμα και η Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας τοποθετήθηκε, χωρίς να κατονομάσει την Ακσού, λέγοντας ότι "η απρόσεκτη στάση απέναντι στα θρησκευτικά πρόσωπα συνιστά τουλάχιστον ασέβεια".

Το τραγούδι πάντως, από τις 30 Δεκεμβρίου που ανέβηκε στο YouTube πηγαίνει εξαιρετικά έχοντας ήδη 2.600.000 θεάσεις. Αν δε οι κυβερνητικοί συνεχίσουν το βιολί τους, το κομμάτι θα πάει πολύ ψηλότερα.

Ακούστε το κομμάτι με τον "επίμαχο" στίχο Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e =«Πείτε ένα "γεια" στους αδαείς  Aδάμ και  Εύα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΝΤΜΟΝΤ: ΕΝΑΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/CYRANO MY LOVE (2019): Έτσι γεννήθηκε ο αριστουργηματικός Συρανό ντε Μπερζεράκ του Εντμόντ Ροστάν

  ΕΝΤΜΟΝΤ: ΕΝΑΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ (2019) (EDMOND)     ΕΙΔΟΣ: Βιογραφική Κομεντί     ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλεξί Μισαλίκ     ΚΑΣΤ: Τομά Σολιβερές,...