Σάββατο, Ιανουαρίου 22, 2022

Φεντερίκο Φελίνι αυτοβιογραφούμενος : -Oι βιτελόνι/ Τα μοσχαράκια (Ελληνικός τίτλος: "Τα ρεμάλια") 1953

Οι Βιτελόνοι "Μια φθινοπωρινή θύελλα ταράζει τον χρυσό λήθαργο μιας παραθαλάσσιας κωμόπολης και μια πρόωρη εγκυμοσύνη τις ζωές των πέντε πρωταγωνιστών της αυτοβιογραφικής ιλαροτραγωδίας του Φελίνι. 
Ο πατέρας, ο Φάουστο, εξαναγκάζεται σε γάμο, που όμως δεν επηρεάζει καθόλου τον δονζουανισμό του. Και τα πέντε αγόρια, χαμένα κορμιά, "μοσχαράκια που δεν έχουν απογαλακτιστεί" σύμφωνα με τον τίτλο, είναι ακινητοποιημένα στο κατώφλι της ενηλικίωσης. Θεωρούν την ανδρική ταυτότητα ατέρμονη σπείρα από πλάκες, μπιλιάρδα και γυναικοδουλειές, επιθυμώντας ό,τι δεν θα κατακτήσουν ποτέ: ο Σέρτζιο το θέατρο, ο Ρικάρντο την όπερα. Τελικά μόνο ο Μοράλντο, ο νεαρός Φελίνι, θα δραπετεύσει στη Ρώμη.
 Παρότι γυρισμένο από "περιοδεύον" συνεργείο, που ακολουθούσε τις εμφανίσεις τού Αλμπέρτο Σόρντι, το φιλμ ήταν ο πρώτος σκηνοθετικός θρίαμβος του Φελίνι και μεγάλη επιρροή στους Ιταλοαμερικανούς κινηματογραφιστές της γενιάς του Σκορσέζε."
ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Οι Βιτελόνοι ( I Vitelloni ) - Κριτική | Περιοδικό Move It
Οι Βιτελόνοι

I Vitelloni

Φεντερίκο Φελίνι

 Πέντε φίλοι περνούν ανέμελα τις μέρες τους σε μια κωμόπολη της ιταλικής επαρχίας. Καθώς είναι αργόσχολοι και κακομαθημένοι, έχουν μάθει να ζουν σε βάρος των γονιών τους, καταστρώνοντας σχέδια που δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ. ---ΚΡΙΤΙΚΗ  εδώ:

Μανώλης Κρανάκης: Οι Βιτελόνοι | FLIX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Still-life in Painting of 1950-1990s /H "Νεκρή φύση" στη ζωγραφική των δεκαετιών 1950-1990 στη Σοβιετική Ένωση. The Leningrad School. Parts 1,2,3

Η Σχολή Ζωγραφικής του Λένινγκραντ είναι ένα φαινόμενο που αναφέρεται σε μια μεγάλη ομάδα ζωγράφων που αναπτύχθηκε στο Λένινγκραντ γύρω απ...