Παρασκευή, Ιανουαρίου 28, 2022

Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος καταγγέλλει τους αντιεμβολιαστές που καρφιτσώνουν το κίτρινο αστέρι στα ρούχα τους , για να δείξουν ότι είναι ...θύματα

 

Ολοκαύτωμα / Επιζήσασα ξεσπά κατά αντιεμβολιαστών - «Είναι εχθροί της δημοκρατίας»

 

Η επιζώσα του Ολοκαυτώματος Μάργκοτ Φρίντλαντερ, ηλικίας 100 ετών, προέτρεψε σήμερα σε ειδική τελετή του Ευρωκοινοβουλίου, τη νέα γενιά να θυμάται πάντα τη ναζιστική γενοκτονία και κατήγγειλε τη χρήση του κίτρινου αστεριού που αναγκάστηκαν από τους Ναζί να φορούν οι Εβραίοι, από διαδηλωτές κατά του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.  Η τελετή του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς στην Πολωνία.

Η μητέρα και ο αδερφός της Φρίντλαντερ δολοφονήθηκαν στο Άουσβιτς. Η ίδια επέζησε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Τερεζίενστατ, που βρίσκεται στη σημερινή Τσεχία. Η Μάργκοτ Φρίντλαντερ είναι η μόνη από την οικογένειά της που επέζησε από το Ολοκαύτωμα.

«Δεν πίστευα ότι σε ηλικία 100 ετών θα έβλεπα τα σύμβολα του αποκλεισμού μας από τους Ναζί, όπως το «Judenstern», το εβραϊκό κίτρινο αστέρι, να χρησιμοποιούνται ξεδιάντροπα, στους δρόμους, από τους νέους εχθρούς της δημοκρατίας, ώστε αυτοί να αυτοπαρουσιάζονται ως θύματα, ζώντας σε δημοκρατία», κατήγγειλε η Φρίντλαντερ, αναφερόμενη σε εκείνους τους αντιεμβολιαστές που καρφιτσώνουν στα ρούχα τους το εβραϊκό κίτρινο αστέρι, διαδηλώνοντας κατά των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό. Τα κίτρινα αστέρια θυμίζουν τα υφασμάτινα αστέρια που οι Ναζί υποχρέωναν τους Εβραίους να φορούν για να τους χαρακτηρίζουν ως παρείσακτους.

Η Μάργκοτ Φρίντλαντερ, αφού έζησε στη Νέα Υόρκη για 64 χρόνια, δήλωσε ότι επέστρεψε στο Βερολίνο το 2010 για να μεταδώσει το μήνυμά της στη νέα γενιά. «Επέστρεψα για να μιλήσω μαζί σας, για να σας απλώσω το χέρι μου, για να σας ζητήσω να μαρτυρήσετε στη θέση μας που δεν θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό για πολύ ακόμα», είπε μιλώντας στα γερμανικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που συνέβη, αλλά δεν πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ. Γι' αυτό πρέπει να επαγρυπνούμε  και να μην κλείνουμε τα μάτια όπως στο παρελθόν», επισήμανε.

Η παρούσα στην τελετή, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεσμεύτηκε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στην απειλή του αντισημιτισμού που δηλητηριάζει ακόμα και σήμερα την κοινωνία.

«Εσείς επιστρέψατε ώστε να η ιστορία να μην επαναληφθεί. Ακούσαμε την προειδοποίηση σας που διατυπώνεται από ανθρώπους σαν εσάς», τόνισε για να συμπληρώσει ότι «αυτή τη φορά, δεν θα κλείσουμε τα μάτια. Ποτέ ξανά!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...