Σάββατο, Ιανουαρίου 22, 2022

Πάνος Παπανικολάου: Σχέδιο Μίνας Γκάγκα από την ναφθαλίνη των δύο προηγούμενων μνημονίων. Η εφιαλτική προοπτική για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ...

Ο Πάνος Παπανικολάου γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και Διευθυντής Νευροχειρούργος στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας στο Kontra24 εξηγεί στην Αναστασία Γιάμαλη τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται για το Νέο ΕΣΥ:

1. Σε κάθε περιφέρεια 25-40 χιλιομέτρων θα υπάρχει  μόνο ένα (1) πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Τα υπάρχοντα νοσοκομεία μετατρέπονται σε απλά Κέντρα Υγείας με περιορισμένες ειδικότητες γιατρών . Οι σοβαρές περιπτώσεις ασθενών θα μεταφέρονται στο κεντρικό νοσοκομείο. Αν δεν υπάρχουν κλίνες, τότε οι συγγενείς θα  μεταφέρουν τον ασθενή σε κάποιο... ιδιωτικό θεραπευτήριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την τσέπη του ασθενή.

2. Οι  πανεπιστημιακοί γιατροί μετατρέπονται σε μικρούς θεούς των ιατρικών σχολών  , διότι οι ειδικότητες  που θα παίρνουν οι πτυχιούχοι γιατροί θα καταλαμβάνονται με βάση το ... βαθμό πτυχίου.Αντιλαμβάνεται κανείς ποιο κλίμα τρομοκρατίας θα επικρατεί στα πανεπιστήμια.

 3. Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι λειτουργούν 1200 ΜΕΘ είναι ένα χοντρό ψέμα. Οι λίγο παραπάνω από 600 ΜΕΘ που υπάρχουν δεν είναι δυνατό να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες . Επομένως αναγκαστικά εκατοντάδες ασθενείς πεθαίνουν σε κλίνες-ράντσα , ενώ πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

 4. Τέλος , ο Πάνος Παπανικολάου καταγγέλλει ότι οι VIP ΜΕΘ βρίσκονται υπό την Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...