Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020

Dr Fauci before Usa Congress Live Now

Live: Dr Fauci, Redfield, Giroir Testify At House Coronavirus Hearing | NBC News

Κορονοϊός: Παρακολουθήστε ζωντανά την κατάθεση του δρ. Φάουτσι στο Κογκρέσο 


 Παρακολουθήστε ζωντανά την πολυαναμενόμενη  κατάθεση του λοιμωξιολόγου δρ Αντονι Φάουτσι ενώπιον υποεπιτροπής του Κογκρέσου , λίγες εβδομάδες αφού η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να του επιτρέψει να παρουσιαστεί ενώπιον του πάνελ.
Η κατάθεση του Φάουτσι πραγματοποιείται στο τέλος μίας εβδομάδας κατά την οποία ο τραγικός απολογισμός της πανδημίας στην χώρα έχει γίνει προφανής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει 155.000 θανάτους από την Covid-19, περισσότερους από κάθε άλλη χώρα, και τα στοιχεία δείχνουν κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας.
Οι Δημοκρατικοί καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Τραμπ αρχικά αρνήθηκε να επιτρέψει στον Αντονι Φάουτσι να καταθέσει στην υποεπιτροπή, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι διαθέσιμος για ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο, για να υποχωρήσει αφού ο επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων Τζέιμς Κλάιμπερν απευθύνθηκε γραπτώς στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.
Έχοντας υπηρετήσει κατά την διάρκεια έξι ρεπουμπλικανικών και δημοκρατικών κυβερνήσεων, ο Δρ Φάουτσι έγινε το πρόσωπο της ομάδας κρούσης της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.
Αυτήν την εβδομάδα, ο Τραμπ, ο οποίος επέκρινε επανειλημμένως τις συμβουλές του κορυφαίου αμερικανού λοιμωξιολόγου παραπονέθηκε για το γεγονός ότι ο Δρ Φάουτσι είναι αντικείμενο θαυμασμού: «κανείς δεν με συμπαθεί εμένα. Δεν μπορεί παρά να οφείλεται στην προσωπικότητά μου».
Ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ Δρ Ρόμπερτ Ρέντφιλντ και ο υφυπουργός Υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών ναύαρχος Μπρετ Τζιρουάρ θα καταθέσουν επίσης ενώπιον της υποεπιτροπής για την Κρίση του Κορωνοϊού.
Η υποεπιτροπή συγκροτήθηκε για να ελέγχει τα τρισεκατομμύρια των δολαρίων που εγκρίθηκαν από το Κονγκρέσο για την αντιμετώπιση των υγειονομικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19.
Πριν από λίγες ημέρες, ο Τραμπ έκανε retweet σε ποστ που κατηγορούσε τον Φάουτσι και τους Δημοκρατικούς,  ότι αντιστέκονται στην χρήση της υδροξυχλωροκίνης για την θεραπεία του νέου κορωνοϊού. Το ποστ περιλάμβανε link που παρέπεμπε σε βίντεο που υποβάθμιζε την ανάγκη χρήσης των μασκών κατά της πανδημίας.

Σχεδόν 25.000 θύματα μόνο τον Ιούλιο

Οι θάνατοι της επιδημίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 25.000 τον Ιούλιο, ενώ τα κρούσματα διπλασιάσθηκαν σε τουλάχιστον 18 πολιτείες κατά την διάρκεια του Ιουλίου, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.
ΟΙ ΗΠΑ κατέγραψαν σχεδόν 1,8 εκατομμύριο κρούσματα τον Ιούλιο επί συνόλου 4,5 εκατομμυρίων κρουσμάτων, σε μία αύξηση κατά 66%, ενώ πολλές πολιτείες δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τα στοιχεία τους. Οι θάνατοι τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 10% σε 152.000 συνολικά.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούν την Φλόριντα, με περισσότερα από 300.000 κρούσματα τον Ιούλιο, ακολουθούν η Καλιφόρνια και το Τέξας με 250.000 κρούσματα κάθε μία.
Ο αριθμός των κρουσμάτων υπερδιπλασιάστηκε επίσης στην Αλαμπάμα, την Αριζόνα, την Τζόρτζια, την Χαβάη, το Άινταχο, το Μισισίπι, την Μοντάνα, την Νεβάδα, την Οκλαχόμα, το Ορεγκον, την Νότια Καρολίνα, το Τενεσί, την Δυτική Βιρτζίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...