Σάββατο, Αυγούστου 01, 2020

Παγκόσμια πρωτοτυπία βαρβαρότητας, της ελληνικής κυβέρνησης

https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2020/31/322229-5046933_edited.jpg

Εξαφανίσεις προσφύγων: «Τέτοια βαρβαρότητα ούτε στην Ιταλία του Σαλβίνι»


«Η Ελλάδα, είναι η μόνη χώρα που όχι μόνο δεν διασώζει ναυαγούς όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει, αλλά τους δημιουργεί κιόλας» λέει στο tvxs.gr o διασώστης Ιάσων Αποστολόπουλος, με αφορμή το νέο περιστατικό «εξαφάνισης»  120 προσφύγων που έφερε στο φως η Ροδιακή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πρόσφυγες έφτασαν στη Ρόδο, αλλά δεν καταγράφηκαν επίσημα από τις αρχές, οι οποίες αρνούνται την ύπαρξη τους. Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, απουσιάζουν και από το  ενημερωτικό δελτίο που εκδίδει η Γενική Γραμματεία και το οποίο καταγράφει τις καθημερινές αφίξεις. Για τις αρχές επιμένουν πως οι αφίξεις ήταν μηδενικές τις επίμαχες ημέρες, αν και υπάρχουν μάρτυρες που τους είδαν.
«Πρόκειται για μια πάγια πλέον τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το ίδιο είδαμε να συμβαίνει στον Έβρο, την Χίο, τη Σάμο και τη Λέσβο τους περασμένους μήνες» λέει ο Ιάσ. Αποστολόπουλος.

Οι φωτογραφίες που είχε αποκαλύψει η ΕΦΣΥΝ τον περασμένο Απρίλιο, είχαν ρίξει φως στο μυστήριο των εξαφανίσεων των προσφύγων.
Η εφημερίδα έφερε στη δημοσιότητα βέβαιες, καταγεγραμμένες περιπτώσεις παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων από θαλάσσης προς την Τουρκία από το Λιμενικό, με ειδική μάλιστα διαδικασία: αφού εντοπίζονται στη στεριά, τοποθετούνται σε σχεδίες που μοιάζουν με πλωτές σκηνές και αφήνονται μεσοπέλαγα στα τουρκικά ύδατα για να τους «ξεβράσει» το κύμα προς την ακτή.
«Τους βάζουν στα λεγόμενα liferafts. Είναι κάτι σαν τις διασωστικές λέμβους των καραβιών, που αν τις πετάξεις στη θάλασσα γίνονται σχεδίες. Σκεφτείτε δεκάδες ανθρώπους παρατημένους σε ακυβέρνητες σχεδίες που δεν ξέρουν αν και που θα τους ξεβράσει το κύμα. Η Ελλάδα σήμερα, όχι απλά δεν διασώζει ναυαγούς, όπως υποχρεούται, αλλά τους δημιουργεί κιόλας. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία βαρβαρότητας, της ελληνικής κυβέρνησης. Ούτε στην Ιταλία του Σαλβίνι δεν τα είδαμε αυτά». Η αλήθεια είναι πως ακόμα και στην Αυστραλία όπου δοκιμάστηκε, δεν άφησαν ακυβέρνητες τις σχεδίες, αλλά τις είχαν επανδρώσει με κινητήρες.
Οι αποκαλύψεις τον περασμένο Απρίλιο, έγιναν χάρη στην επιμονή αλληλέγγυων κατοίκων της Χίου και της Σάμου σε συνεργασία με μέρος του τοπικού τύπου και μπλόγκερς. Οι κάτοικοι είχαν εντοπίσει πρόσφυγες κι ενώ το λιμενικό διαβεβαίωνε ότι δεν τους είχε βρει ποτέ. Αργότερα εντοπίστηκαν σε σχεδίες και σε σκάφη του λιμενικού και αφηγήθηκαν την τραγική πραγματικότητα: «Οι άνδρες του ελληνικού λιμενικού μας έβαλαν σε σχεδίες και μας άφησαν στα ανοιχτά».
Τον Μάιο δημοσιοποιήθηκε και βίντεο παράνομης επαναπροώθησης από την ίδια εφημερίδα, στο οποίο επίσης ταυτοποιήθηκαν άτομα που είχαν φτάσει νωρίτερα στη Σάμο και τα οποία βίαια επαναπροωθούσαν άνδρες του λιμενικού.
Η παράνομη επαναπροώθηση προσφύγων με lifecfraft ήταν μια πρόταση που είχε κάνει ο Κ. Βελόπουλος μέσω συνέντευξης στην ΕΡΤ, τον Νοέμβριο του 2019. Απ’ότι φαίνεται, η κυβέρνηση όχι απλά τον άκουσε, αλλά φροντίζει να εξαφανίζει τους πρόσφυγες παράνομα, να μην τους καταγράφει ως οφείλει, να μην ενημερώνει αρμόδιες αρχές, θεσμούς και οργανισμούς και να καταπατά το διεθνές δίκαιο και κάθε αξία ανθρωπισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...