Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2020

Κι όμως σ΄αυτούς τους καραγκιόζηδες και ολετήρες έδωσε ο λαός τη διακυβέρνηση της χώρας

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΤΕ !

ΝΔ, ένα χρόνο πριν: Εθνικά επιζήμια η επέκταση της αιγιαλίτιδας στο Ιόνιο!

Πηγή: tvxs.gr


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια στο Ιόνιο.
Όρθιοι οι βουλευτές της ΝΔ τον χειροκρότησαν, ωστόσο, όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε ο σχεδιασμός αναφορικά με τη δρομολόγηση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση τασσόταν αναφανδόν κατά και ξεσπάθωνε εναντίον της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι χωρίζει τη χώρα στη μέση, πλήττει τα εθνικά συμφέροντα και οξύνει την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Χαρακτήριζε μια τέτοια κίνηση εθνικά επιζήμια, υποστηρίζοντας πως ενισχύει τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Άγκυρας.
Η Ντόρα Μπακογιάννη έλεγε χαρακτηριστικά:

Όχι στα 12 μίλια στο Ιόνιο! Δεν ήμασταν όσοι περάσαμε από το ΥΠΕΞ λιγότερο ευαίσθητοι από τον κ. Κοτζιά!

«Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχολούν την ελληνική εξωτερική πολιτική, τουλάχιστον από το 1974 και μετά. Δεν υπάρχει αμφιβολία και ορθώς έγραψε ο κ. Βενιζέλος στα «Νέα» ότι απασχολεί το ΥΠΕΞ χρόνια. Δεν ήμασταν όσοι περάσαμε από το ΥΠΕΞ λιγότερο ευαίσθητοι από τον κ. Κοτζιά. Ο λόγος απλώς για τον οποίο δεν γινόταν αυτό, είναι διότι δεν θέλαμε ποτέ να δώσουμε στην Τουρκία το επιχείρημα του ιδιαίτερου καθεστώτος του Αιγαίου. Και γι’ αυτό στόχος ήταν η υπογραφή διμερών συμφωνιών με Αλβανία, Ιταλία, Λιβύη, Αίγυπτο κτλ. Ο κ. Κοτζιάς ξεκίνησε έτσι. Έκανε μια προσπάθεια να κάνει συμφωνία με την Αλβανία, αλλά αυτή φαίνεται ότι δεν είχε επιτυχία και κόλλησε, παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες που είχα ακούσει, και μετά αποφάσισε – παντελώς επιπολαίως, κατά τη γνώμη μου – να προχωρήσει έτσι».
Αυτά τόνιζε σε επίσημες δηλώσεις και ομιλίες στη Βουλή, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τότε τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ. Ενδεικτικά το Tvxs.gr υπενθυμίζει τη δήλωσή του τον Οκτώβρη του 2018, στην οποία ανέφερε: «Με πρωτοφανή επιπολαιότητα και προχειρότητα ο κ. Κοτζιάς, έχοντας ήδη απομακρυνθεί από το ΥΠΕΞ, χώρισε τη χώρα στη μέση. Το έκανε προαναγγέλλοντας την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μόνο στο Ιόνιο και μάλιστα με τη συγκατάθεση του κ. Τσίπρα».

«Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει στη γνωστή θέση της ότι στο Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας διότι δήθεν πρόκειται για "ειδική περίπτωση". Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, με φθηνούς εντυπωσιασμούς, υποσκάπτει θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής».
Ανάλογες τοποθετήσεις έχουν κάνει και πολλά ακόμη στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων οι Α. Γεωργιάδης (Βίντεο από το 02,39΄) ,


Θ. Πλεύρης, Β. Κικίλιας και Α. Συρίγος, των οποίων οι δηλώσεις έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...