Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020

Καμαρώστε τους!

ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να θυμηθώ άλλη κυβέρνηση τα τελευταία 25 χρόνια που να είχε τέτοια αγαστή (sic) σχέση με την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ.


ΠΑΝΤΟΤΕ, ΒΕΒΑΙΑ, Ο ΤΥΠΟΣ και τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και -από το 2000 και μετά- οι ενημερωτικοί ιστότοποι, είχαν τον τρόπο να επηρεάζουν τις εξελίξεις αλλά και κάποιες δυνατότητες, κυρίως οικονομικές, να διατηρούν έναν «συμπαθητικό» βαθμό ανεξαρτησίας από την πολιτική εξουσία, πράγμα που άλλαξε άρδην από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και στην Ελλάδα, το 2010.

ΌΣΟΙ, ΤΟΤΕ, ΝΟΜΙΖΑΜΕ ότι τα είχαμε δει όλα με τις εκλεκτικές συγγένειες των περισσότερων ΜΜΕ –συστημικών ως επί το πλείστον και υπερδανεισμένων από τις τράπεζες- με την Τρόικα και τις μνημονιακές κυβερνήσεις της -τάχα μου δήθεν- εθνικής ευθύνης αποδεικνύεται σήμερα ότι γελαστήκαμε, καθώς πλέον βλέπουμε τα χειρότερα.

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ότι το σύστημα Μητσοτάκη και με τη βοήθεια των Μέσων που ελέγχει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, βάλθηκε να πραγματοποιήσει μια παλιά προτροπή του Βορίδη, ο οποίος καλούσε ανενδοίαστα τον πρόεδρο της ΝΔ, «να δημιουργήσει εκείνο το θεσμικό πλαίσιο που δεν θα επιτρέψει στην Αριστερά να επανέλθει στην εξουσία». Όσο ακραίο ήταν αυτό που είπε τότε ο Βορίδης άλλο τόσο απηχούσε τις απόψεις μιας ευάριθμης μερίδας της εγχώριας δεξιάς που ζει ακόμα με τα… κλέη της μετεμφυλιακής περιόδου.

ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ κατά των δημοκρατικών ελευθεριών –πρωτίστως κατά αυτών- είναι συνεχή και φυσικά καλυμμένα κάτω από τον μανδύα του δόγματος «νόμος και τάξη», ιδεολογικό εφεύρημα που ηχεί ευχάριστα στην τάξη των «νοικοκυραίων» όπως η ελληνική νεοδεξιά την αντιλαμβάνεται!

ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ο τελευταίος για τις διαδηλώσεις, με συνεχείς δηλώσεις υπουργών και στελεχών για το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς που καταρρέει και με «αποκαλύψεις» φίλιων Μέσων για την πολιτεία των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνεται μια αδυσώπητη ιδεολογική μάχη με δύο προφανής στόχους: ο ένας να εντυπωθεί στο μυαλό του απλού πολίτη το «όλοι ίδιοι είναι, όλοι τα ίδια κάνουν…» και ο άλλος να κερδηθεί ο αγώνας της ιδεολογικής ηγεμονίας και του πεζοδρομίου –γι αυτόν φροντίζουν σε πρώτη φάση τα ρόπαλα του «νόμου και της τάξης και ίσως κάποια στιγμή δούμε και τους αλήστου μνήμης αγανακτισμένους πολίτες σε δράση.

ΟΠΟΤΕ, ΛΟΓΙΚΑ, ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ στρέφεται στα χτυπήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτός είναι ο δεύτερος πόλος του δικομματικού συστήματος και εν δυνάμει διεκδικητής της εξουσίας σε μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Μικρή παρένθεση στο σημείο αυτό: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τη σημερινή επέλαση της νεοδεξιάς στην Ελλάδα αλλά αυτό δεν θα το συζητήσουμε τώρα…

ΌΜΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ την οποία αποκρύπτουν τα φιλικά προς το σύστημα Μητσοτάκη Μέσα Ενημέρωσης, έχει και άλλα πράγματα να μας πει, όχι και τόσο κολακευτικά για την κυβέρνηση των αρίστων.

ΕΧΕΙ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ κουκούλωμα του σκανδάλου της Novartis και την δυσώδη υπόθεση της λίστας Πέτσα. Σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος ο υπουργός που «μοίρασε» 20.000.000 ευρώ κρατικού χρήματος μέσω μιας εταιρείας -με απευθείας ανάθεση παρακαλώ και πρόσχημα την πανδημία!- με τις πλέον αδιαφανείς διαδικασίες θα έδινε εξηγήσεις σε κάποιον εισαγγελέα.

ΈΧΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΤΑΓΩΔΕΙΣ αποτυχίες στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, αυτά που ονομάζουμε εθνικά θέματα, με αποκορύφωμα το φιάσκο των δήθεν κυρώσεων κατά της Τουρκίας που θα συζητηθούν, λέει, σε ειδική σύνοδο κορυφής τον Σεπτέμβριο.  

ΈΧΕΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ με κορυφαία αυτή του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος εξηγούσε σε κατοίκους της Κέρκυρας ότι η «επένδυση» στον Ερημίτη είναι απαραίτητη γιατί… «κάποια στιγμή θα καεί το δάσος» -αλήθεια, αντιλήφθηκε ο άνθρωπος τι είπε;

ΈΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ… ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ αξιωματικών κρατικών αρχών -της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής εν προκειμένω- που χειρίστηκαν την πρωτοφανή τραγωδία στο Μάτι: ο Τσουβάλας, αρχηγός της ΕΛΑΣ, τις ημέρες της μεγάλης συμφοράς ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ζητούσε την παραίτησή του το 2018, έγινε γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο Καπέλιος, πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής ο οποίος κατηγορείται ότι άφησε τη Μάνη και τα Κύθηρα να καούν είναι σήμερα αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας. 

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ το κυβερνών κόμμα να παίζει ξεδιάντροπα τα πολιτικά του παιχνίδια πάνω στις στάχτες και τις σωρούς 102 νεκρών και μέχρι να βρει το θάρρος ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για την τραγωδία αυτή, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε που είναι εκείνοι οι διάλογοι που τεκμηριώνουν τα λεγόμενα περί άνωθεν εντολών της τότε πολιτικής ηγεσίας για συγκάλυψη; Μήπως πρέπει να ανατριχιάζουμε από τα όσα έλεγε ο Ματθαιόπουλος στον Λιότσιο για τις φωτιές στα Κύθηρα και τη Μάνη και τα παραγοντιλίκια που γίνονται στα πιο υψηλά πατώματα των κρατικών αρχών;

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ σ’ εκείνη την εθνική τραγωδία του 2018, στο Μάτι, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ, ως πρωθυπουργός πλέον, είχε επιρρίψει την ευθύνη στην… κλιματική αλλαγή.

Υ.Γ.: Ο κατάλογος με τα… κατορθώματά τους που μένουν ασχολίαστα (sic) από τα Μέσα Ενημέρωσης όλο και μακραίνει. Από πού να τους πιάσεις και που να τους αφήσεις. Όμως είπαμε, στην επόμενη στραβή όλο και κάποια «λίστα Πέτσα» θα ξεπλύνει αυτά που δεν ξεπλένονται. Μόνο που την επόμενη φορά μη μας παίξουν πάλι το ίδιο θέατρο με την «εθνική και πατριωτική ευθύνη» γιατί θα τρίζουν… κόκκαλα, πολλά κόκκαλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...