Τρίτη, Αυγούστου 25, 2020

Το κόμμα της αριστείας στην κοινωνική... αναλγησία


Εκτός ΚΔΑΠ δεκάδες χιλιάδες παιδιά! Κίνδυνος απολύσεων για τους εργαζόμενους!

Εκτός των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης μένουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά, ενώ σε ανεργία κινδυνεύουν να οδηγηθούν πολλοί από τους εργαζόμενους. Αυτό επισήμανε μιλώντας στο “Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4” ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π- ΜΕ.Α των δήμων Γιάννης Παπαχατζής.


Όπως σημείωσε στην εκπομπή “Κάτι παίζει στο Κόκκινο” και την Ευγενία Χατζηγεωργίου, επιβεβαιώνονται οι φόβοι των εργαζομένων και φέτος μένουν εκτός δομών ΚΔΑΠ περίπου 60.000 παιδιά πανελλαδικά παρότι οι μητέρες πληρούσαν όλα τα απαραίτητα κριτήρια και τα προηγούμενα χρόνια λάμβαναν κανονικά voucher.

Αυτό, όπως τόνισε ο ίδιος, προέκυψε καθώς με απόφαση της κυβέρνησης παρέμεινε ίδια η χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ αλλά υπήρξε μεγάλη αύξηση των αιτήσεων, “είχαμε αύξηση των κοινωνικών αναγκών, προφανώς και  λόγω κορονοϊού και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε”, σημείωσε.

“Ήταν κάτι που εμείς το λέγαμε από νωρίς, η κυβέρνηση δεν μερίμνησε ώστε να εξασφαλίσει τους πόρους για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και προεκλογικά και μετεκλογικά”, ανέφερε ο κ. Παπαχατζής και έκανε λόγο για “ασυνέπεια μεγάλη και μια εξαπάταση της ελληνικής οικογένειας”.

Παράλληλα, όπως τόνισε, “αν συνδυάσουμε την κακή οικονομική κατάσταση των δήμων με την τραγικά υψηλή υποχρηματοδότηση που θα υποστούν οι δομές ΚΔΑΠ, απειροελάχιστοι δήμοι θα μπορέσουν να καλύψουν το κόστος της μισθοδοσίας, η συντριπτική πλειοψηφία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις”, εκτιμώντας πως αν δεν υπάρξει κάποια πρόβλεψη, περίπου οι μισοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Η υποχρηματοδότηση θα οδηγήσει τις δομές σε κλείσιμο, διεμήνυσε ο κ. Παπαχατζής και επέκρινε για την στάση της την κυβέρνηση σημειώνοντας πως στηρίζει στα λόγια τις δομές αυτές. Έκανε λόγο για συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως οι απόψεις της κυβέρνησης “περί κοινωνικής πολιτικής κ όλων αυτών των κοινωνικών αγαθών που θα έπρεπε να είναι δημόσια και δωρεάν και τα έχει ανάγκη κάθε οικογένεια ειδικά στις μέρες μας, είναι ότι όλα αυτά θα πρέπει να ρυθμίζονται από την αγορά”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, τα μηνύματα που λαμβάνουν από τους γονείς είναι απογοήτευση, πίκρα και οργή. Επισήμανε δε πως το πρόβλημα αφορά τους πάντες  γιατί όταν πχ μία δομή έχει 50 θέσεις και λάβει 20 επιδοτούμενες, θα κλείσει αδυνατώντας να καλύψει το κόστος λειτουργίας, και αυτό θα έχει συνέπειες και σε όσους έλαβαν voucher και όσους δεν έλαβαν αλλά και στο προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων έκανε λόγο για “πλήγμα της βιώσιμης λειτουργίας των ΚΔΑΠ” και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα και κινητοποίησης στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Paul Henry R.H.A. (1876-1958) - An Irish artist noted for depicting the West of Ireland landscape/Ένας Ιρλανδός καλλιτέχνης που διακρίθηκε για την απεικόνιση του τοπίου της Δυτικής Ιρλανδίας

«Ο Paul Henry:  Ιρλανδός καλλιτέχνης που διακρίθηκε για την απεικόνιση του τοπίου της Δυτικής Ιρλανδίας σε ένα λιτό μετα-ιμπρεσιονιστικό σ...