Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020

Τρεις αποστομωτικές ατάκες προς όσους θριαμβολογούν

Η ανταποκρίτρια ελληνικών ΜΜΕ στο Παρίσι αμφισβητεί με τρία tweets όσους/ες βιάστηκαν να πανηγυρίσουν για τη συμφωνία διαχείρισης της κρίσης από την πανδημία εκ μέρους της Ευρώπης .
 Αν σκεφτούμε ότι μαζί με το ψαλιδισμένο ένα τέταρτο από το  αρχικό ποσό κουτσουρεύτηκαν διάφορα σημαντικά προγράμματα,  ενώ εξαϋλώθηκε το πρόγραμμα  για την Υγεία  EU4Health το οποίο θα ενίσχυε και θα συντόνιζε την ερευνητική μάχη κατά των ιών στην Ευρώπη , καταλαβαίνετε ποιος τελικά θα πληρωώσει τη νύφη , για να ενισχυθούν οι κερδοσκόποι που απομυζούν προνομιακά  τους κρατικούς πόρους στο όνομα της "ανάπτυξης".
Σκεφθείτε ότι οι πόροι που προορίζονται για την Ελλάδα  με τη μορφή επιδοτήσεων (υπό αυστηρότατους όρους) σε ετήσια βάση είναι μόλις 3.5 δισεκατομμύρια, σταγόνα δηλαδή στον ωκεανό μπροστά στις τεράστιες ανάγκες που θα έχει η χώρα , η οποία ήδη προβλέπεται να έχει ύφεση μόνο για το 2020 10-12%.
Gerontakos


1.Maria Denaxa
Profile photo, opens profile page on Twitter in a new tab@mdenaxa
#EUCO Επικράτηση των σκληρών στην Ευρώπη. Για την παροχή των κονδυλίων (επιχορηγήσεις+δάνεια) επιβάλλονται όροι επιτήρησης (βλέπε μνημόνιο). Διάθεση των ποσών απο το καλοκαίρι του 2021! Για τα πανηγύρια!
2. Maria Denaxa
@mdenaxa
#EUCO Χειρότερη αναλογία επιχορηγήσεων-δανείων για την Ελλάδα. Επιχορηγήσεις: 19 δις απο 22.5 που ήταν η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δάνεια: 12 δις απο 9.4
Profile photo, opens profile page on Twitter in a new tab

3. Maria Denaxa
@mdenaxa
#EUCO: Για την επίτευξη της συμφωνίας θυσιάστηκαν ή υπέστησαν περικοπές, σημαντικά προγράμματα για την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία ((Horizon, Erasmus), ενώ το πρόγραμμα EU4Health των 9δις για την Υγεία, εξαφανίστηκε. Για ποια ιστορική ημέρα για την Ευρώπη μιλάμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: