Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020

«Koιμήσου , αγάπη μου!»-Ένα καλογυρισμένο νουάρ...

Resenha #86 – Sonha, Meu Amor (Sleep, My Love, 1948) | Podcast ...
Η πλούσια, αλλά άτεκνη Άλισον Κόρτλαντ έχει μια αξιοζήλευτη ζωή: ένα πολυτελές αρχοντικό στο Σάτον Πλέις της Νέας Υόρκης και έναν ένα καλοσυνάτο σύζυγο, τον αρχιτέκτονα Ρίτσαρντ Κόρτλαντ. Όμως περίεργα πράγματα αρχίζουν να της συμβαίνουν. Ξυπνά σε ένα τραίνο χωρίς να ξέρει πώς πήγε εκεί, και μια κουτή γριούλα, η Γκρέις που εισβάλει να την βοηθήσει βρίσκει ένα μικρό όπλο στην τσάντα της Άλισον. Εν τω μεταξύ πίσω στο σπίτι, ο Ντικ ενημερώνει για το συμβάν τον αστυνομικό Στρεκ, λεγοντας του ότι δεν καταλαβαίνει τη συμπεριφορά της γυναίκας του. Καθώς ο Ντικ ζητά από τον αστυνομικό να βρει τη σύζυγό του προτού πάθει κάτι, μορφάζει από ένα τραυματισμό στο χέρι του και παραδέχεται απρόθυμα ότι το έγινε από εκπυρσοκρότηση του όπλου του την ώρα που το καθάριζε…
Η Άλισον τηλεφωνεί στον σύζυγο της από τον σιδηροδρομικό σταθμό τρομαγμένη για αυτό που της συνέβει, και εκείνος της ανακοινώνει ότι έχει ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία και φροντίζει να την παραλάβει και να την οδηγήσει με ασφάλεια στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει πίσω στην Νέα Υόρκη. Κατά την διάρκεια της πτήσης η Άλισον θα γνωρίσει τον Μπρους Έλκοτ, ο οποίος φαίνεται ότι έχει ερωτευτεί την παντρεμένη αλλά δυστυχισμένη Άλισον.
Με την επιστροφή στο σπίτι της, ο σύζυγός της Ντικ της προτείνει να αρχίσει να βλέπει τον ψυχίατρο Δρ Ράινχαρτ. Αλλά αποδεικνύεται ότι ο Ράινχαρτ που εμφανίζεται είναι ψεύτικος, και στην πραγματικότητα είναι ο Τσαρλς Βέρνεϊ, ένας φωτογράφος που προσλαμβάνεται από τον Ντικ για να τον βοηθήσει στο σχέδιο του, το οποίο είναι να οδηγήσει την Άλισον να αυτοκτονήσει και να κληρονομήσει τα χρήματά της.
Ο Μπρους Έλκοτ φτάνει στο σπίτι της Άλισον ακριβώς την ώρα που η ίδια ετοιμάζεται, προφανώς υπό ύπνωση, να πηδήξει από το μπαλκόνι της και να αυτοκτονήσει. Ο Μπρους καταφέρνει την τελευταία στιγμή και σώζει την Άλισον, ενώ δείχνει να μην πείθεται από την εξήγηση του Ντικ, για έναν μυστηριώδη άντρα που βγήκε από το σπίτι τους.
Ο Μπρους αρχίζει να παρακολουθεί τον Ντικ, όπου διαπιστώνει[Συνεχίστε την ανάγνωση:

Κοιμήσου, αγάπη μου - Βικιπαίδεια

.......................]Σκηνοθεσία: Douglas Sirk
Σενάριο: St. Clair McKelway (screenplay), Leo Rosten (screenplay)
 Ηθοποιοί: Claudette Colbert, Robert Cummings, Don Ameche

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...