Τρίτη, Ιουλίου 21, 2020

https://thefaq.gr/wp-content/uploads/2020/07/mitsotakis-gia-erimiti-kapoia-stigmi-tha-kaei.jpg“Χαστούκι” σε Μητσοτάκη που είπε “Κάποια στιγμή θα καεί” ο Ερημίτης: “Παλιομοδίτικο το έργο που υποστηρίζει, βλαπτική η επένδυση” καταγγέλλουν Βρετανοί Ιδιοκτήτες της ΚέρκυραςΕπίσημη σελίδα του κινήματος διάσωσης του Ερημίτη, Κέρκυρας

Κόλαφος είναι η ανακοίνωση από την Ένωση Βρετανών Ιδιοκτητών Κέρκυρας που απευθύνεται και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο έχουν στείλει ήδη δύο επιστολές, για την επένδυση στην περιοχή του Ερημίτη, την οποία ο πρωθυπουργός εγκαινίασε προ ημερών σε ειδική εκδήλωση.
Στην εκδήλωση όπου για να υποστηρίξει την επένδυση είπε, μιλώντας στους παριστάμενους “η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί… και τότε” για να προσθέσει κάποιος "θα μείνει μόνο ο ανεμόμυλος", ενώ ο Χάρης Θεοχάρης που ήταν επίσης παρών έσπευσε να προσθέσει “κύριε πρόεδρε, δύο με τρεις υπάλληλοι για κάθε πελάτη που θα έρχεται εδώ”.
Για αυτήν, λοιπόν, την επένδυση που ο Έλληνας Πρωθυπουργός την υπερασπίζεται με το επιχείρημα “αφού κάποια στιγμή θα καεί“, οι Βρετανοί Ιδιοκτήτες λένε ότι είναι “παλιομοδίτικο έργο” και “περιβαλλοντική καταστροφή” που “θα βλάψει την τοπική οικονομία και τη φήμη της Ελλάδας ως προορισμού για βιώσιμη ανάπτυξη” ενώ επισημαίνουν ότι είναι “ιδιαίτερα λυπηρό που η κυβέρνηση της Αθήνας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αγνοήσει και να παρακάμψει τις νόμιμες ανησυχίες του δήμαρχου και της τοπικής κοινότητας“.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Βρετανών Ιδιοκτητών για την επένδυση στον Ερημίτη από την NCH Capital:
Έχουμε γράψει δύο φορές στον Πρωθυπουργό για να δείξουμε γιατί αυτή η εξέλιξη δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ελλάδας ούτε της Κέρκυρας. Πολλοί άλλοι έχουν κάνει το ίδιο, και ο δήμαρχος της Βόρειας Κέρκυρας έχει καταστήσει ξεκάθαρη την αντίθεση της τοπικής κοινότητας. Δεν πρόκειται για δημοκρατία στην εργασία.
Ο Ερημίτης είναι ένα πολύτιμο κόσμημα της Ελλάδας και της Μεσογείου στο σύνολό της. Είναι μια περιβαλλοντική καταστροφή που επιτρέπεται αυτή η ανάπτυξη, πόσο μάλλον ενθαρρύνεται, σε αυτούς τους παρθένους καταπράσινους λόφους και παραλίες. Όπως είπαμε στην επιστολή μας, αυτό θα βλάψει — δεν ωφελεί – την τοπική οικονομία και θα βλάψει – δεν θα ωφελήσει – τη φήμη της Ελλάδας ως προορισμού για βιώσιμη ανάπτυξη. Βρίσκεται σε αντίθεση με την αυξανόμενη σημασία των περιβαλλοντικών θεμάτων σε όλο τον κόσμο. Είναι μια «λύση» που έχει ληφθεί από τη δεκαετία του 1960, τη στιγμή που εδώ και είκοσι χρόνια είμαστε στον 21ο αιώνα, και όταν οι νέοι ιδιαίτερα ανησυχούν πραγματικά για το μέλλον ενός κόσμου που αντιμετωπίζει πολλές περιβαλλοντικές και οικολογικές προκλήσεις.
Ήταν ιδιαίτερα λυπηρό που η κυβέρνηση της Αθήνας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αγνοήσει και να παρακάμψει τις νόμιμες ανησυχίες του δήμαρχου και της τοπικής κοινότητας σχετικά με τα δημοτικά μονοπάτια, την αναδάσωση, την απόρριψη νερού και την υψομετρική μελέτη.Ως εραστές και κάτοικοι της Κέρκυρας, ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός συνειδητοποίησε, ως αποτέλεσμα της επίσκεψής του, τη δύναμη και τη δικαιοσύνη της τοπικής αντιπολίτευσης και θα ξανασκεφτεί. Υπάρχει ακόμη χρόνος να επιμείνουμε ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη σέβεται τουλάχιστον το τοπικό περιβάλλον και τον τοπικό πολιτισμό.
Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει την αειφόρο και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη θα υποστήριζε ποτέ ένα τόσο παλιομοδίτικο έργο. Σίγουρα είναι προφανές ότι η οικοδόμηση σε μια παρθένα περιοχή δεν χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη και βιώσιμη ανάπτυξη; »
Για την Ένωση Ιδιοκτητών Κέρκυρας
Τζόνι Κάμερον, Πρόεδρος”

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ": Σφοδρή επίθεση των Ρότσιλντ σε Κ.Μητσοτάκη ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρότσιλντ κατά Μητσοτάκη για το Kassiopi Project:  Είναι ανόητος!Το σχέδιο είναι φιάσκο και περιβαλλοντική καταστροφή ... ... -


  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Greek -> Greek...
    • Create a new word list...
  • Copy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...