Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2013

H αστυνομική λογοτεχνία στο θεατρικό σανίδι

ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ : Η Ποντικοπαγίδα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΠΥΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ
ΣΕΝΑΡΙΟ: ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΥ 

 ΥΠΟΘΕΣΗ: Επτά άνθρωποι-πέντε άντρες και δύο γυναίκες-συγκεντρώνονται σε μια εξοχική πανσιόν, στο Μόνσκουελ Μάνορ, που το διευθύνει ένα νεαρό ζευγάρι, η Μόλλυ και ο Τζάιλς Νταίηβις. Λίγες μέρες ψυχικής ηρεμίας και ξενοιασιάς τους περιμένουν. Τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν όλοι. Γρήγορα, όμως, θα διαπιστώσουν πως ανάμεσα τους έχει παρεισφρύσει και ένας στυγερός δολοφόνος, που ήδη έχει σκοτώσει κιόλας κάποιον στο Λονδίνο. Η μις Λάιον ήταν το πρώτο του θύμα. Και τώρα, αυτή κιόλας τη στιγμή, ο άνθρωπος αυτός, αργά και μεθοδικά, προετοιμάζει ένα δεύτερο.....ίσως και ένα τρίτο, με την απαράμιλλη ικανότητα του ανθρώπου που η ξεχωριστή ευφυία του κατευθύνεται από μια νοσηρή τάση εκδίκησης.
Το χιόνια πέφτει ακατάπαυστα ολόγυρα απ΄ την πανσιόν, δημιουργώντας γύρω από τα εγκλωβισμένα πρόσωπα ένα αδιαπέραστο κλοιό, που ευνοεί θαυμάσια τα σκοτεινά  σχέδια του δολοφόνου. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει. Ο αστυνόμος Τρότερ θα δοκιμάσει ένα σωρό έξυπνα τεχνάσματα προκειμένου να παγιδεύσει το δολοφόνο, μα ο σατανικός αυτός άνθρωπος πάντοτε ξεγλιστρά χωρίς να αφήνει ίχνη.


ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ, ΝΤΟΡΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, ΠΕΡΥ ΠΟΡΑΒΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΡΟΖΑΝ.
 

ΚΑΝΑΛΙ: ΕΡΤ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ - 1976


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Πλάτων απέναντι στον Θουκυδίδη (1 , 2, 3) : διάλεξη του καθηγητή Φιλοσοφίας Βασίλη Κάλφα για τον Έρωτα στην πλατωνική φιλοσοφία

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ   Ο Πλάτων απέναντι στον Θουκυδίδη Εισηγητής: Βασίλης Κάλφας*, καθηγητής Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή τ...