Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2013

Ουκ απέσβετο το λάλον ύδωρ

  • Φιλολογικά Βραδινά του περιοδ. Φιλόλογος: Σχόλια στον ερωτικό Καβάφη (11/11/13)

    Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ποιητής και βιβλιογράφος, θα μιλήσει τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 8.15 μ.μ., με θέμα "Σχόλια στον ερωτικό Καβάφη". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  • Ημερίδα: Δικόγραφο και λογοτεχνία: η τέχνη της πειθούς, η τέχνη της αφήγησης (7/11/13)

    Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα "Δικόγραφο και λογοτεχνία: η τέχνη της πειθούς, η τέχνη της αφήγησης". Η ημερίδα διοργανώνεται από την Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας σε συνεργασία με τον 'Ομιλο "Αριστόβουλος Μάνεσης" και θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).
  • Εκδήλωση: Το Παρόν των Περιοδικών (3/11/13)

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην μπουάτ Απανεμιά (Θόλου 4, Πλάκα), με τον τίτλο: «το Παρόν των Περιοδικών», τρεις νέοι εκδότες, ο Σπύρος Αραβανής (Ποιείν), ο Βασίλης Ζηλάκος (Κουκούτσι) και η Σταυρούλα Παπαδάκη (ΛΥΚΟS) συζητούν για το ρόλο των σύγχρονων έντυπων και ηλεκτρονικών περιοδικών λόγου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19.00 Συμμετέχουν συνεργάτες των περιοδικών και διαβάζουν κείμενά τους λογοτέχνες που έχουν φιλοξενηθεί στα περιοδικά. Καλεσμένοι της Απανεμιάς στο μουσικό μέρος της βραδιάς, οι Τάκης Τζουνάκος (πιάνο) και Όλγα Πάσχου (φωνή).
  • Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τον θάνατό του (6/11/13)

    Τα Κέντρα Πολιτισμού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ...
  • Επιμορφωτικό σεμινάριο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (24-25/10/13)

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας διοργάνωσε σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης επιμορφωτικό σεμινάριο για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2013 στο Εργαστήριο Γλωσσολογίας, αίθουσα 49 του Τμήματος Φιλολογίας στο Ρέθυμνο.
  • Νέα έκδοση του ΚΕΓ: ΚΛΙΚ στα Ελληνικά. Επίπεδα Α1 & Α2. Εγχειρίδιο για τη διδασκαλία και την εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει την έκδοση του έργου ΚΛΙΚ στα Ελληνικά. Επίπεδα Α1 & Α2, που αποτελεί ένα καινοτόμο εγχειρίδιο για τη διδασκαλία και την εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας. Το ΚΛΙΚ στα Ελληνικά. Επίπεδα Α1 & Α2 έχει πλήρως συμμορφωθεί προς τις προδιαγραφές για τα Επίπεδα Ελληνομάθειας που ισχύουν επίσημα με νόμο του κράτους από το 2010 και είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την κλίμακα που προτείνει για όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι νέες προδιαγραφές αποτυπώνονται στον τόμο Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας: Νέο αναλυτικό εξεταστικό πρόγραμμα σύνταξη και έκδοση του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (Θεσσαλονίκη 2013). Το πρώτο βιβλίο της σειράς «ΚΛΙΚ στα Ελληνικά» απευθύνεται σε εφήβους και ενηλίκους εντός ή εκτός της Ελλάδας που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την ελληνική γλώσσα και έχουν στόχο είτε να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας επιπέδου Α1 και Α2 του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, είτε να αναπτύξουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα στην ελληνική γλώσσα. Σε κάθε ενότητα του βιβλίου εξετάζεται μια περίσταση επικοινωνίας και στις τέσσερις επικοινωνιακές δεξιότητες και επίσης διδάσκεται το λεξιλόγιο και η γραμματική, με αφορμή την κατανόηση του γραπτού και του προφορικού λόγου. Στο τέλος του βιβλίου παρατίθενται δύο αυθεντικά τεστ ελληνομάθειας για τα επίπεδα Α1 & Α2. Το ΚΛΙΚ στα Ελληνικά. Επίπεδα Α1 & Α2 εφαρμόζει τις αρχές της σύγχρονης διδακτικής, και καινοτομεί παρέχοντας στους χρήστες του βιβλίου
  • Παρουσίαση βιβλίου (1/11/13)

    Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Ιορδανίδου "Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία", την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ. Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορίαΗ συγγραφέας συνομιλεί με τους αποφοίτους και τους νέους σπουδαστές των σεμιναρίων επιμέλειας και διόρθωσης κειμένων που πραγματοποιούνται στο ΟΞΥΓΟΝΟ, καθώς και με το αναγνωστικό κοινό, και απαντά στις απορίες τους.

Αυτή την εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: