Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2013

«Δυστυχώς είμαστε ρατσιστές!

«Δυστυχώς είμαστε ρατσιστές, πάντα ήμασταν, δεν γίναμε τώρα. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Γιατί; Για ποιον λόγο; Για την πνευματική περιούσια που μας άφησαν οι προγονοί μας και την κατασπαράξαμε σαν τελευταίοι χαραμοφάηδες; Για την αμάθεια και την ημιμάθεια της γλώσσας, της θρησκείας και της ιστορίας μας; Πόσοι νεοέλληνες γνωρίζουμε και μιλάμε Ελληνικά; Πόσοι νεοέλληνες γνωρίζουμε και πράττουμε τα λόγια και τα έργα του Χριστού, που είμαστε και και πατριώτες και περήφανοι Έλληνες; Και πώς να τα ξέρουμε όμως; Αφού κανείς δεν τα μας μαθαίνει. Πας εκκλησία επειδή πρέπει. Το σιχαίνομαι το «πρέπει» χωρίς ουσία. Είναι δυνατόν εν έτει 2013 να διαβάζουν οι ιερείς τον λόγο του Κυρίου στα αρχαία ελληνικά; Αφού κανένας δεν καταλαβαίνει τα αρχαία. Άρα κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζουμε την ουσία αλλά την επιφάνεια... Αυτό μας έφαγε σε αυτή τη χώρα. Για να γινόμαστε μέρος της μάζας και να καθοδηγούμαστε από εκείνους που γνωρίζουν. Ζωές χαμένες. Και η ζωή η δική μας και του συνανθρώπου μας είναι το μεγαλύτερο δώρο . Και για μένα αυτό είναι επανάσταση. Να ζούμε τη ζωή που θέλουμε εμείς και όχι τη ζωή που θέλουν οι άλλοι, επιθυμώντας καθετί καλό και όμορφο για όλα τα δημιουργήματα πάνω σε αυτόν τον ταλαίπωρο, από την ανθρωπότητα, πλανήτη.
Η Χρυσή Αυγή είναι μια  πληγή, μια συμμορία, μια εγκληματική οργάνωση στη χώρα μας , η οποία είναι ανοιχτή καιρό, δεν άνοιξε τώρα. Ο ρατσισμός, η βία και ο φασισμός φωλιάζουν εύκολα σε έναν άνθρωπο ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο από το σύμπαν, αδύναμο να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του συστήματος του κόσμου ως προσωπικότητα».

Ραλλία Χρηστίδου, ερμηνεύτρια και συνθέτρια τραγουδιών
Πηγή:Το Βήμα της Κυριακής,16/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βιβλιοβούλιο: Καλεσμένος ο Συγγραφέας Μενέλαος Χαραλαμπίδης (09/03/2024)

Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  ...